27. elokuuta 2015

Viisinkertainen viserrys

Sunnuntaina oli taas päivä, jolloin munat saivat kyytiä. Leenun hautomista munista nimittäin kuoriutui tipusia. Kaikissa viidessä munassa oli tipu, kyllä on Hanski taas ollut kova äijä.. ☺

Tiput ovat tällä kertaa kaikki vaaleasävyisiä, yhtään tummempaa ei ole mukana - taitaa olla peräti ensimmäinen kerta kun näin käy. Pienten sottapyttyjen rinnusten värit, kuviot ja tuoksutkin sentään vaihtelevat - ne kun harrastavat muun muassa rintauintia jogurttilautasella, kuten voi huomata:





Tässä seuraavassa kuvassa on menossa omenansyönti, Leenu-emon pilkkoessa tipuilleen omenasta sopivia suupaloja, joita tiput ottavat sitten joko suoraan emon nokasta, tai maasta, johon emo ne pudottaa ja osoittaa niiden paikan.


24 kommenttia:

  1. Tosi kivan oloinen blogi ja aivan ihania eläimiä! Taisit saada minusta uuden lukijan ;)

    VastaaPoista
  2. Voi mikä söpöys! Ihana tuo kuva, jossa tirppa katsoo suoraan kameraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuumaa, että millä mötikällä se oikein osoittelee.. ;)

      Poista
  3. Ei jumankauta! Miten sä sää noi sun elukat pysymään paikoillaan ja poseeraamaa! Uskomatonta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hyvä tavaton, mahtava kommentti! :D

      Nämä tiput ovat vielä tässä iässä sellaisia, että pysyvät paikallaan kun vain laittaa seisomaan johonkin. Siinä ne sitten seisoa tönköttävät ja miettivät kummissaan, että mitähän tässä nyt tapahtuu. Vaan vielä kun menee vähän aikaa eteenpäin, niin sitten eivät enää pysykään, vaan mennä viipottavat täydellä höyryllä jokaiseen mahdolliseen suuntaan, samantien kun jalat koskettaa lattiaa.. ;D

      Poista
  4. No voi sun syötävä, kuinka suloisia!! :) Sottapytty no 1 vei sydämeni samointein hajareisineen!
    Liikkiksiä. Ja luttana tuo maamo myös, kun omppua pojilleen pilkoo oikein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulisitpa sen piipityksen mikä noinkin pienistä lähtee, etenkin kun tulee hyvää ruokaa nokan eteen :)

      Poista
  5. Ihania tipulaisia! Olispas kiva joskus seurata kanojen sielunelämää, kiva kun tätä kautta saa pienen silmäyksen siihen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä käy välillä tuttuja ja vähän tuntemattomiakin katselemassa kanoja, kun kuulevat meillä pääsevän sellaisia ihailemaan. Etenkin kesällä hyvillä ilmoilla on ihmisistä ihanaa päästä seurailemaan niiden touhuja pihamaalla! :)

      Poista
  6. Voi söpöset tipuset ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten osaavatkin olla, mokomat :)

      Poista
  7. Suloisia tipuvauvoja teillä, niin ihania pikkuisia!

    Meillä ollaan viimeisillään, kohta kaksi poikuetta vielä kuoriutuu, Tarmo on nimensä veroinen ilmajokinen, pohjalaanen poika! Ekassa poikuseesa oli kaksi huhtikuun lopulla, ne jo isoja tyttöjä, murkkuja, kesäkodissa syntyi kaksi poikuetta, toisessa neljä jo isompaa ja toisessa kaksi mustaa ihanuutta! ja nyt vieä muutama lisää, kova hautomisvietti tytöillä! Ilmajokiset ovat hyviä hautomaan ja erinomaisia äitejä! Meillä kukko varoittaa kamerasta, kaikki mammat ja tiput menevät sellaiseen paikkaan ettei varmasti saa kuvaa!

    Sun pupuset ovat niin suloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tänä vuonna ollut hyvin hiljaista tällä hautomisrintamalla, olisikohan syynä kylmät säät. Tänä vuonna on hautonut vain Leenu, ensin huhtikuussa ja nyt sitten toisen kerran elokuussa. Leenu onkin ollut kyllä aina se ahkerin hautoja :) ♥

      Poista
  8. Siis nuo kuvat!Upeat! Taas kerran sydän pakahtuu! (-:

    VastaaPoista
  9. Tara16.20

    iloa synkimpäänkin päivään kun näitä juttuja lukee ja kuvia katsoo! ihan uskomattomia kaikki jutut ja kuvat täällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mukava kun iloa on lukijoillekin, eikä vain minulle kun tykkään näitä höpötyksiä tänne kirjoitella :)

      Poista
  10. Voi apua, mitä söpöyksiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös! Nyt tyypeillä on jo pikkuiset siipisulat, täytyisi ottaa uusia kuvia :)

      Poista
  11. Voi apua miten suloisia tipuja ❤ ja hyviä kuvia. Meillä myös haaveissa kasvattaa laumaa kanojen verran, nyt ollaan harjoiteltu kalkkunoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä haaveilen viiriäisistä... ;-)

      Poista
  12. Ai että miten pienet ihanuudet taas. Ja miten ihmeessä olet saanut tuollaisen kuvan, missä kaksi söpöläistä poseeraa vierekkäin täysin samassa asennossa. :D Aivan ihana!

    VastaaPoista
  13. Ihania tipusia! Itsellänikin on kanoja ollut jo useampana vuonna, mutta isäni ei ole suostunut tipuja hankkimaan. Todella upeita kuvia olet saanut otettua :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)