maanantai 31. elokuuta 2015

Mailla ja mannuilla

Sunnuntaina suihkusi taivaalta niin täydellä teholla, että tämä tyttö se ei pahemmin ulos astunut - sokerista kun olen. Ja hunajasta. Ja vaahtokarkeista.

Onneksi muu viikonloppu oli mukavan poutainen: perjantainakin kävin Maurin kanssa nuuhkimassa vähän uusia maastoja, auringon siinä mukavasti loistaessa.

Välillä konttailin kameran kanssa kukkasia bongailemassa, Mauri muuten vain kuonollaan tuoksahduksia tutkailemassa.

Sangen mukavia koiraihmisiäkin tuli matkalla vastaan! Yhden mukavan naisen kanssa juttelemaan jäätyämme ja havaittuamme koirien kovasti toisistaan pitävän, päästimme ne yhdessä leikkimään. Maurin mielestä hurjan kiva lenkkireissu, kun kiva tyyppi tuli vastaan ja pääsi oikein riehumaankin.

Mauria tosin on siunattu sen verran paksulla palttoolla, että auringon lämmittäessä ei sen tarvitse kauan kirmailla, kun jo kieli kiikkuu poskella ja koira pitkin pituuttaan penkereellä. Vaikka minä nautinkin lämpimistä syyskesän päivistä, niin Mauri sen sijaan on Tahvon tavoin varmasti onnellinen sitten, kun mittarissa on pakkasasteita.Lauantainakin oli sää taas mitä mainioin, joten oli mukava auringon paistaessa ajella sadan kilometrin päähän kanien ja jyrsijöiden pet-näyttelyyn. Pirkanmaan Nakertajat ry:n kanssa tosiaan järjestettiin Sastamalassa elonäyttely.

Näyttelypäivä oli äärettömän mukava. Itse toimin koko päivän kanien assistenttina, eli toisin sanoen olin kuorrutettuna kaninkarvalla. Assistentti on näyttelyssä se, joka tuo kaneja tuomarin pöydälle ja vie siltä pois. Kaneilla on karvanlähtöaika käsillä tähän aikaan vuodesta, joten siinä pöllyttäviä pupusia kiikuttaessani, tulin varmasti nieleskelleeksi kaninkarvaa koko vuoden tarpeiksi. Ylimääräinen, aavistuksen karvas proteiiniannos, check ☺

Koko päivä oli kaikkineen äärettömän mukava ja jopa rentouttavakin kaikesta puuhastelusta huolimatta. Mukavasti mennä hurahti päivä karvoja puistellen, erilaisten ihmisten kanssa niitä näitä jutustellen ja erilaisia eläimiä ihastellen.


Koska olin joka tapauksessa näyttelyssä yhdistyksen puolesta, niin pitihän se pari kaniakin raahata mukaan. Kaikista pöllyävistä palleroista valitsin mukaan Vilpurin ja Rufuksen, joka ehti juuri tulla vaadittuun 2kk ikään, että voi osallistua pet-näyttelyyn.

Rufus keräsi 94 pistettä ja oli LKV1 ja PPK3, eli luokkansa voittaja ja kokonaisnäyttelyn kolmanneksi sijoittunut. Ruffe taisi olla luokkansa ainoa osallistuja, joten LKV1 oli näin ollen automaattinen.

Rufus tuomarin tutkailtavana.
"Miks tää täti vetkuttelee mua tällä lailla?!"

Verneri-poika puolestaan sai näyttelyssä 93 pistettä ja kunniamaininnan turkista. Kummallekin jänöselle ensimmäinen pet-näyttely, kivasti meni siis kiva päivä pupujenkin osalta! ☺

7 kommenttia:

 1. olen lukenut tätä blogiasi jonkun aikaa jo ja olen ihan myyty. En ole mikään blogi ihminen vaan tänne karvapuustilaan aina tulen uudestaan ja uudestaan. Ikinä en ole näin ihanaa lemmikkiblogia lukenut ja olen suositellut työkavereillekin. Mukava tapahtuma oli tässä päivänä yhtenä kun lounaalla kerroin blogista jota luen työpäivien jälkeen ja selvisi työkamun lukevan ilokseen tätä samaa blogia!Saat kirjoituksillasi paljon aikaan iloa varmasti laajasti monille ihmisille joten siitä suuri kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs oli ilahduttava viesti!
   Tällaisista tulee aina yhtä hyvälle mielelle.
   Kiitos siis itsellesi kovasti tästä! :)

   Poista
 2. Onnittelut kanien menestyksestä!

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)