29. heinäkuuta 2015

Luppapesueen nimiäiset

Perjantaina viisi viikkoa täyttävä kääpiöluppapesue on saanut nimen ja jokainen poikanen omansa. Tämä pesue on hieman erikoislaatuinen, mitä tulee poikasten turkkeihin. Poikasten emä on osittain pitkäkarvainen, koska sen emo on angoraturkkinen kääpiöluppa, joten poikasilla on kaikilla enemmän tai vähemmän rodulle hyväksymätöntä pitkää turkkia. Vaikka tiesin pitkäkarvaisia yksilöitä olevan odotettavissa, oli kuitenkin rikkaus saada emon täysin ulkomaalaiset ja näin ollen erillisen sukujuuret käyttöön.

Poikueesta yksi poika jää kotiin ja tulee toivottavasti jossain vaiheessa jatkamaan sukua - jolloin mielenkiinnolla seuraan millaista turkkia tuleva sukupolvi tuo tullessaan, eli millä tahdilla pitkäkarvaisuuden saa putoamaan linjasta pois.

Poikueen nimi on "Syrjäytetyt Siivouskamppeet" ja ensimmäisenä poikueesta esittelen pojan, joka jää luokseni kotiin. Kyseessä on Rispaantunut Rikkaharja, luonnonharmaa viittakuvio x-kirjava:


Poju on äärimmäisen utelias jokapaikanhöylä ja kiipeilee mielellään. Se pyrkii elämässään selkeästi aina ylös päin, sillä se kiikkuu milloin minkäkin esteen päällä.


Poikueen selkeästi lyhytturkkisin on luonnonharmaa x-kirjava Riutunut Rikkalapio, jolla on x-geenin ansiosta kauniit kirkkaansiniset silmät. Tämä poika on hyvin touhukas, utelias ja juoksee etummaisena ruokakipolle, kun kuulee ruokaa rapisevan.


Pojan mielelläni haluaisin viettämään rentoa pupunelämää johonkin mukavaan kotiin, josta voisi joskus mahdollisesti lainata poikaa jalostukseen. Sillä voisi olla annettavaa jalostuksessa, mutta pyrin pitämään kotona olevien kanien määrän pienenä, jotta tunnen ajan riittävän kaikille tarpeeksi.


Koko pesueen ehdottomasti pörröisemmän turkin itselleen saanut on luonnonharmaa viittakuvio x-kirjava poika, Pörhistynyt Pölyhuiska, joka on kauttaaltaan pidempikarvainen.


Pölyhuiska on niin äärettömän suloinen, että tulen hyvälle tuulelle vain katsellessani sen pörheää olemusta. Pikkumies on myös ehdottomasti koko pesueen itsepäisin! Siinä lentelee risut ja männynkävyt, eli velipojat, kun tämä pallura haluaa omia jonkin syötävän itselleen.


Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, Rapistunut Rappuharja, luonnonharmaa x-kirjava, jolla x-geeni näkyy valkoisena nenänpäänä.


Tällä pojalla on jonkin verran pidempää turkkia, mutta sen ehdottomasti hauskoin piirre on pystyssä sojottava takatukka. Tämä poitsu on koko pesueen ujoin ja rauhallisin. Jollain tapaa se on myös kaikkein herttaisin. Näin mahtava pikkumies ansaitsee mahtavan kodin :)

24 kommenttia:

 1. Ihanat nimet ihanilla tyypeillä. 💜Riutunut Rikkalapio on ihastuttava! Suosittelen kyllä kaikkia kani-ihmisiä ottamaan sinulta kanin. Niin mahti lähtökohdat elämässä puppanoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs on ihana viesti, kiitos! ♥

   Poista
 2. Siis aivan ihastuttava poikue! Kaikki on niin suloisia etten kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän enemmän pörröisempää ja vähän vähemmän pörröisempää.. ;)

   Poista
 3. Ei jestas! Niin ihania, että oikein itkettää kun ei voi edes harkita tarjoavansa yhdelle kotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele niin, että "ihanaa, sähköjohdot turvassa" ;)

   Poista
 4. Voi suloisuuden määrää <3 Ja mitkä mahtavat nimet kaikilla, voisin adoptoida noista jokaisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minun tekisi mieli pitää kaikki kotona :o)

   Poista
 5. Hauskan näköistä porukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän persoonallisempia kääpiöluppia :D

   Poista
 6. Ai että, minulla oli hauskaa antamiesi nimien kanssa!!! :) Kun olemus on noin yltiösuloinen, joku "vaaleanpunainen" nimi olisikin jo liikaa. :) Ei noista oikein voi suosikkia edes valita, kun ovat kaikki niin ihania, mutta ehkä nuo siniset silmät kuitenkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mahtava pesue. Sinällään onni, että puolet on hyvinkin pitkäkarvaisia, koska helpotti edes jossain määrin kotiin jäävän valintaa - todella pitkäkarvaista kun en jalostusta ajatellen kotiin jätä, vaikka muuten olenkin kovin ihastunut juuri niihin! :)

   Poista
 7. Nämä antamasi kasvattajanimet ovat aina kyllä niin ihanan persoonallisia! :) Hymy tulee väkisinkin kasvoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pikkuisten pupujen erottua suuresta massasta ;-)

   Poista
 8. Ihania puppeja! Nimet ovat loistavia myös. :) Riutunut Rikkalapio on suloinen sinisine silmineen, mutta niin ovat söpöjä muutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemuloikan Rispaantunut Rikkaharja-pojalla on myös osittain siniset silmät, mutta tämä seikka ei oikein näy näissä kuvissa. Suurimmaksi osaksi ovat kuitenkin ruskeat :)

   Poista
 9. Rakastuin Rappuharjaan! :-D Enkä koskaan kuvitellut sanovani noita sanoja. ;o) Hassut nimet olet söpönöpöläisille keksinyt. Mäkin pääsin eilen kahta maatiaispupua paijaamaan - ja katselemaan niiden söpösti puputtavia suita ja hellyttävästi heiluvia nenuja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Rapsu" on sulattanut omaakin sydäntäni suloisen resupekkaisella olemuksellaan. Se on sellainen poika, että pyrkii tunkemaan itsensä aina kaikkiin pieniin koloihin - joskus mahtuu, joskus ei ;D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Komeille pupuille komeat nimet :-)

   Poista
 11. Söppeleimmät kluppalapset ikinä! Ja ihana teema ja nimet pupseilla. Sun postaukset on aina niin hyvän tuulisia, rakkaus eläimiin tulee ruudun tällekin puolen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kylläpäs on ihana viesti! :)
   Tulen niin hyvälle mielelle tällaisista, kiitos! ♥

   Poista
 12. Voi kuinka suloisia pupulapsia, ihan kanikuume iskee! Ehkä joku päivä olisi tilat, jotka sallisi tuollaisen Pörhistyneen Pölyhuiskan hankkimisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, kania voi nimittäin suositella lämpimästi :)

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)