4. elokuuta 2015

Pehmotakit & pitkäkoipi

Voi, voi! Taas blogiparka joutuu pupulapsikuvien saartamaksi! Tällä erää rex-naperoiden, jotka tuli kuvattua kun ilma kerrankin suosi - harvinaista herkkua tänä kesänä! Vaan pidemmittä puheitta "Hylätty Puutarha"-poikue kuvin ☺

Nuupahtanut Nurmiläntti

Kuivahtanut Kukkalampi

Hedelmätön Hernepelto

Peittynyt Perunamaa

Maatunut Mansikkasato

Repsottava Rikkaruoho

Ylikasvanut Yrttitarha

Eilen illalla tulin havainneeksi, että tipujakin sitten näemmä taas tulossa. Leenu on nimittäin pyllähtänyt pesään munien päälle - huhtikuussa kuoriutuneet tiput ovat jo sen verran isoja, että hautomisvietti on päässyt taas uudelleen pyörähtämään päälle.


Merkkasin Leenun alle muutaman munan, joita rouva nyt sitten saa hautoa. Teen merkinnät yleensä kuulakärkikynällä munien ympäri:


Munien merkitseminenhän perustuu siihen, että erotan uusista munista ne munat, jotka ovat haudottavana. Muut kanat nimittäin ihan yleisesti käyvät munimassa tuttuun pesään, vaikka yksi olisikin siinä hautomassa. Kun ne munivat hautojan viereen, siirtää hautoja ne nokallaan alleen heti munijan poistuttua paikalta.

Huhtikuussa kuoriutunut kanatipu, joka sai nimekseen Iita, on jo iso tyttö - siis oikeasti. Sillä on tuplasti pidemmät jalat kuin muilla kanoillamme, joten Hanskin sukupuusta on tullut kokoa. Ja mitä siellä Hanskin sukupuussa sitten on? Hah, ei harmaintakaan hajua!


22 kommenttia:

 1. Minäkin merkkaan munat... paras tehdä niin. Meillä on nyt kuusi kesätipua, keväällä syntyi ilmajokisista Vappu-Vaippahousu ja Mirja talvikodissa, kesätipuja kanojen kesämökillä kaksi mustaa ja keltaista ilmajokiselle mammalle ja toiselle viime syksyn ilmajokiselle nuorikolle ja innokkaalle mammalle kaksi mustaa tipua...ihania, niin suloisia ja menevät uloskin jo mamman kanssa mielellään. Mutta nuo puput, voi että kun niitä saisi...olisi paikka, ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, Vappu-Vaippahousu :) ♥

   Minusta on aina huvittavaa kun pienet tiput lähtevät emon kanssa pihalle, kun hirmuinen piipitys vain kuuluu niiden seuraillessa emoa "suuressa maailmassa".

   Poista
 2. Aivan ihania taas kaikki! Ja voi jestas noita nimiä! Kyllä sulla on mielikuvitusta ja niin mahtavia keksintöjä kyllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut aina vähän ylivilkas mielikuvitus! :D

   Poista
 3. Söpöt pupukuvat ja komeat on kana sekä tiput ☺~☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muutaman viikon päästä sitten taas lisää tipuja! :-)

   Poista
 4. Ihanat poikaskuvat! Kuihtunut Kukkalampi on niin tytön näköinen kuin olla voi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa! Kukkis on hyvin NEITI :)

   Poista
 5. Ihania nuo poikasten nimet :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis Iita! <3

  VastaaPoista
 7. Ehkäpä vähän epätalliset pupujen nimet :D

  Teidän Iita on siis sääriensä kanssa sitten huippumalli, nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epätavallisuus kunniaan! ;-)

   Poista
 8. Teidät on haastettu! http://lapinkoirakaksikko.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, käydäänpäs kurkkimassa mitä kysymyksiä on pään menoksi ;)

   Poista
 9. Ompa sisaruksissa samaa näköä! :) Sinä tietenkin erotat rakkaasi heti toisistaan,ulkopuolisen saattaisi olla vaikeampi.. :) Ihku kananeiti ja suomimunat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä tyyppejä kyllä vähän vaikea erottaa toisistaan :) ♥

   Poista
 10. Anonyymi12.8.15

  Heips!
  Tässä sullekin pieni haaste:
  http://commonbunnies.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs tätä haastetta nyt pukkaa :)))
   Katsotaanpas jos saisin aikaiseksi!

   Poista
 11. Siis kiitos taas nauruista :) siis noi sun nimeämiset saavat kyllä ikävänkin päivän muuttumaan hetkeksi paremmaksi! Harvoin nauran täällä issekseni ääneen,varsinkin kun sitä ennen itkin täällä surujani. On sua kyllä siunattu rikkaalla mielikuvituksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että mullekin edes joku lahja suotu, haha! :D

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)