5. heinäkuuta 2015

Karvapöksy & kissakäärö

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, joten kun aurinko on nyt jo joitain päiviä porottanut täydeltä taivaalta, ihan on etelänloma-meininkiä ilmassa.

Puuhkaturkkien eli Maurin ja Tahvon kanssa käydään kävelemässä lähinnä iltaisin, kun on jo hieman viileämpää. Tyyne lämpöä rakastavana vaikka kärrynpyöriä kieputtaisi helteellä, mutta pojilla turkit lämmittää niin, ettei kuumimmilla keleillä köpötellä. Mutta ilta-aikaan on yleensä viileämpää.






Talviturkitkin on vihdoin heivattu järveen - joidenkin osalta ihan konkreettisesti. Vein nimittäin lauantaina Maurin uimaan ja siinä vaiheessa kun koira oli jo rannalla, järvessä kellui komea karvalautta, ikään kuin jollain olisi uimahousut karanneet kintuista.

Uh, olihan se vähän noloa kun ne karvakalsarit sillä lailla sinne karkasivat...

Siinä missä puuhkapojat karttavat liikaa lämpöä ja hellettä, Tyynen siitä nauttiessa, niin nauttii myös kissat ja erityisesti lämpöä rakastava Manu. Kun hellettä on niin, että sisätiloissakin liikutaan sulamispisteessä, mitä tekee Manu? Kömpii mukavasti paksun peiton alle ja torkahtaa sinne sitten tyytyväisenä. Huh, hiki valuu ajatuksestakin!


26 kommenttia:

  1. Anonyymi8.05

    Kauniit maisemakuvat ja koirakin aivan ihana <3 Ronja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauri se osaa olla aika ihana tyyppi :)

      Poista
  2. Ihania maisemia! Eikä sillä väliä, vaikka uimahousut karkasivatkin, omassa porukassa sekin on ihan sallittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ne järvenselällä jossain lilluu :D

      Poista
  3. Ihanat maisemakuvat! Ja tuo ruusunnuppu, kisun kuono! Kyllä uinti tekee paksuturkkiselle koiralle hyvää, kun tässä jo karvatonkin hikoilee...mutta ihanaa kun on kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusunnuppu! :) ♥ Oli hauska näky, kun nenu näkyi yhdestä kohtaa peiton alta, takajalkojen varpaat toisesta kohdasta :)

      Poista
  4. Anonyymi11.00

    Hauskoja ilmeitä koiralla :) Kissat on kuumankestävää väkeä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kuumankestävää! Meillä nimenomaan makkari lämpiää oikein pätsiksi, joten siellä ei päiväsaikaan kovin mielellään aikaansa vietä. Mutta Manu sitten vielä oikein peiton alle kömpii! Huh! :)

      Poista
  5. Ihanat kuvat. ♥ ♥
    Koira niin tyytyväisen näköinen uinnin jälkeen. Varmasti virkisti.
    Kissat ne tykkää lämmöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauri on tyytyväinen ehkä siitä, että se hirveä koettelemus on vihdoinkin ohitse, haha! Mauri ei ole oikein uimisen ystävä, joten täytyy se ensin houkutella veteen kunnon pirteällä sössötyksellä ja sitten hieman kantaa, että suostuisi kastautumaan. Mutta loppui hirveä kuumuudesta johtuva vikinä & läähätys, joten ehkäpä poitsu oli tyytyväinen ;)

      Poista
  6. Ikävän nopeasti se kuumuus vaihtunee joksikin ihan muuksi. Jotain siltä väliltä voisi olla mukavaa...

    Niin me ollaan erilaisia - yksi tykkää kuumasta ja toinen paljon viileämmästä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ei ole ihan niin hirmuinen helle kuin mitä oli tässä parina päivänä - minä tykkään kovin! Perjantaina ja lauantaina oli niin hirmuinen helle, että huhheijaa! Onneksi ihana aurinko paistanut tänäänkin ♥

      Poista
  7. Jäin kolmanteen kuvaasi kiinni...! :) Kuulin kuikan huudon ja vaivuin 100% rentouttavaan tilaan ja onnelliseen ilta-lumoon :) Mauri näyttää nauttivan tuulenvireestä kostealla turkillaan. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihana maisema! Jäin kyllä niin ihailemaan sitä, kun iltasella siinä kävin. Se ihana hiljaisuus ja rauha, vain lintujen huudot järveltä kantautuen ♥

      Poista
  8. Ei ole tosiaan lapinkoiran suosikkikelejä nämä helteet. Mutta kuten totesit niin illaksi onneksi hieman hellittää ja koiruuskin innostuu liikkumaan. Koitan myös valita kävelylenkit nyt niin, että matkan varrella olisi vettä.

    PS. kirjailin Bravectosta hieman, siitä meillä oli puhetta joskus aikaisemmin. Käypä lukemassa kun ehdit :)

    Rapsut pörröpöksyille kavereineen :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toista se on talvella! Sitten kun mittarissa on se -25 niin meillä pojat nauttivat täysin siemauksin ulkona olemisesta. Makoilevat hangessa tyytyväisinä ja kieriskelevät siellä onnensa kukkuloilla :)

      Tulenpas lukemaan Bravecto-juttua!

      Poista
  9. Ihania tunnelmia ♥.

    VastaaPoista
  10. Kukin taaplaa helteet tyylillään. Kukahan veisi meidän Leevin uimaan, että karvakalsongit putois siltäkin? Kissoja ei tuo uiminen houkuta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies eilen vitsillä totesi, että pitäisiköhän sitä viedä Manukin uimaan. Näin jo mielessäni, kuinka kissa ampaisee lentäen lähimmän ihmisen päähän roikkumaan siinä vaiheessa, kun varpaat koskee vettä! :D

      Poista
  11. No olipa kivoja kuvia!! Ja alin kuva aivan, aivan hellyyttävä!!! Kiitos ihanista kuvista <3

    VastaaPoista
  12. Aah, mie oon tuollanen kun alakuvassa kissa :) Ainakin nyt kun on flunssaa...
    Mut hienot maisemat, kyllä kannattaa kuvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssassa näin ihanilla ilmoilla, voihan rähmä!
      Pikaista paranemista! :)

      Poista
  13. Oi kuinka hienoja kuvia! Näköjään myös uudistit blogisi ulkoasua, hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, muutoksentuulet puhalsivat blogin ylitse :)
      Kiva kuulla, että näyttää silmään kivalta! :)

      Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)