28. kesäkuuta 2015

No onkos tullut kesä!

Kuusi päivää tällä viikolla se kesti - vesisade. Jokaisena päivänä tullut vettä, mutta tänään olikin täyskäännös, kun aurinko paistoi ja lämmitti. Wuhuu, kesä on tullut! Saattoihan tuo jo olla aikakin, vaikka vastahan se kohta heinäkuuksi vaihtuu. Mikäs kiire tässä.

Kesäpäivästä on täytynyt tietysti ottaa heti kaikki irti! Mukavaa kun pupujakin on saanut taas nauttimaan ulkoilusta. Vilpuri tässä ulkoilun ohessa nauttii pikkuriikkistä voikukanlehteä:


Voikukkasenlehdestä voisi vaivihkaa siirtyä tänään vietettyyn Avoimet Puutarhat-päivään ja siihen, että tuli ensimmäistä kertaa sen aikana käytyä katselemassa yhtä puutarhaa. Kyllä oli upea paikka! Minähän siihen valloittavaan väriloistoon vallan ihastuin, joten kuviakin piti tietysti ottaa.






Meidän Facebook-sivuamme seuraavat jo tietänevätkin, että perjantaina syntyi odotetusti kääpiöluppatyttö Tildalle pesue. Pesässä möyrii neljä kappaletta ipanoita, jotka ovat äärimmäisen hyvin syötettyjä pulleroita. Maitobaarissa vaikuttaa siis olevan hanat pullollaan.

Rex-lapset puolestaan ovat tänään 11 vrk ikäisiä ja kaikilla naperoilla on silmät auenneet. Nyt alkaa sitten maailma näyttämään joltakin kun tarpeeksi tihrustaa ☺

"Minä näen.. minä näen.. näen.."

"..en mitään. Väsyttää ja maitobaarillekin tekis mieli"

Kävin lauantaina aikaisin aamulla (ennen sitä kuuluisaa kukonlaulua) koirien kanssa ulkoilemassa ja kuinka olikaan siihen aikaan kaunista! Paksu sumuverho peitti maisemaa satumaisesti ja sen läpi loisti hetki hetkeltä kirkastuvampi taivas. Kyllä oli harmi, ettei sattunut kamera mukaan!

Punkkejakin alkoi kiipeilemään koirissa sen verran ahkerasti, että viikko takaperin pistettiin piskeille myrkyt niskaan. Olemme jo useamman vuoden käyttäneet koirilla Exspotia, joka tuntuu toimivan sangen mukavasti. Nyt ei ole jokuseen päivään punkkeja näkynytkään, jihaa!

Kiitos kauniin sään, viihtyvät kanatkin ulkosalla pitkälle iltamyöhään. Urheasti ne ovat tosin käyneet ulkona vesisateellakin, mutta huomattavasti aikaisemmin ovat siirtyneet yöpuulle - tai odottelemaan, että palvelusväki suvaitsisi tuoda illallisen. Vaan kyllä hyvällä ilmalla kelpaa kotkotella ulkosalla!





"Taas se kuvaa, nyt vaivihkaa vain rinta ulos ja vatsa sisään.."

22 kommenttia:

  1. Kauniita kesäkuvia ja ihanaisia pupukuvia! On ne kyllä söpöjä :)
    Mukavaa kesää teille! Täällä Turun kyljessä on tämä viikonloppu mennyt ihan kesäisissä lämpötiloissa :)

    Niin ja vielä punkeista - annoin tänä vuonna meidän typykälle Bravecton, käytettyäni liuoksia ennen. Liuokset toimivat hyvin, mutta Bravecto vielä paremmin - ja vaikutusaika kokonaiset 3 kk. Suosittelen, jos joskus pohdit vaihtamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Bravecto on kyllä sellainen, jota voisin oikeasti joskus kokeillakin. Olen pari ihan positiivista kokemusta siitä kuullut, vaikka karkoite ei kummallakaan ollut kestänyt sitä kuvattu kolmea kuukautta. Mielelläni kuulisin kuinka se toimii teillä tässä kesän mittaan! :)

      Poista
  2. Kaunis kuvakattaus kesäisestä päivästä, josta nauttii niin puput, kanaset kuin ihmisetkin!!
    Voi miten on söpö tuo pienen pieni pupu ja kukko tietää miten asetutaan kuvattavaksi, komea hidalgo :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski The Hidalgo! Ai kuinka alkoi naurattamaan! :D

      Poista
  3. Ihku tihrusilmä tuo pupualokas! :) Komean poseerauksen lisäksi, ompa tarkkaavainen katse kukolla myös toisessa kuvassa...tuli mielikuva, että joku paimennettavista rouvista on harhautumassa ruodusta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tuollainen ilme sillä kieltämättä on jos se huomaa jonkun eukkonsa karanneen omille teilleen. Sitten se rinta rottingilla sipsuttaa tämän luokse kukkomaisesti köhisten ja pyörii sen ympärillä siipi sojottaen, kaapinpaikkaa näyttämässä :D

      Poista
  4. Ihania pupuvauvoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihanammaksi vain muuttuu :) ♥

      Poista
  5. Voi mitä pienokaisia <3 Ymmärrän kanoja hyvin; nyt onkin ollut muutamana päivänä kivoja ulkoiluilmoja ja itsekin huuhastelen iltamyöhällä vielä pitkin pihoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aivan äärettömän ihanaa kun tuli nyt vihdoinkin hyviä säitä! Tuntuu aivan luksukselta olla ulkosalla kesävaatteissa ja ylipäänsä OLLA ULKOSALLA, kun ei vettä sada niskaan! :)

      Poista
  6. En tiedä lukeeko jo jossain, mutta millä kameralla kuvaat? Hyviä kuvia, vaikka varmasti myös hyvästä kuvaajastakin on kiinni! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Canon 450D ja pari perusputkea EFS 18-55 ja Sigma 70-300.
      Tämä 18-55 on toinen samanlainen hankkimani, koska ensimmäinen otti ja pamahti rikki. Mukava perusputki, jolla yleensä kuvailen :) Tätä Sigmaa tulee harvemmin käytettyä, mutta tämän postauksen kanakuvat on otettu sillä.

      Haaveilen uudesta putkesta.. :)

      Poista
  7. Anonyymi14.49

    Kukolle terkut, että hienosti onnistui poseeraus; erinomainen kuva :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski varmaan toteaisi tähän,
      että "mä tiedän, mä vaan oon niin upee" :-)

      Poista
  8. Söpöö, värikästä ja komeaa. Sillä kattauksella saa hyvän postauksen kyllä aikaan ;)

    VastaaPoista
  9. Helttinen tuota pupulasta! (sitä kuvaa ei voi katsoa lässyttämättä :-).)
    Kanan lapsi on myös herttainen ja aivan ihastuttava.

    Meillä on käynyt säiden suhteen samalla lailla: Sunnuntaina alkoi kesä :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne tiistaiksi laskeutui taas jokin syksyinen tuulahdus vesisateineen, mutta joskos se tästä taas lähtisi nousuun.. :)

      Poista
  10. Oi, kaikki poikaset ovat aina suloisia! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenkään en ole puolueellinen, kun totean, että etenkin pupulapset! ;-)

      Poista
  11. Kyllä kaikki pikkuiset ovat söpöjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin pupulapset, etenkin pupulapset ;-)

      Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)