1. toukokuuta 2015

Valloittavaa vappuaikaa

Kaltaiselleni luontoihmiselle kevät on aikaa, josta ei vain tunnu saavan ikinä tarpeekseen. Sitä vain rakastaa, sitä ei voi muuta kuin rakastaa. Monet kasvit ovat vielä pienen pieniä, mutta silti kaikenlaista jo näkyy pihallammekin nousevan. Ja puutkin vihertävät. Kevät, niin upea kevät!
Vappu on meillä ollut ulkoilusta nauttimista. Eikä ainoastaan siksi, että sitä on tullut taas kukkasten perässä konttailtua ahteri pystyssä pitkin pihamaata, vaan myös kanit ovat päässeet pihalla puputtamaan ensimmäisiä ruohonkorsia ja koirat saaneet nauttia luiden syömisestä ulkona.

Itse olen (sen konttailun lisäksi) tullut muun muassa puuhastelleeksi pihahommissa piha-altaita siivoillen ja seuraillut eläinten touhuja. Tokihan se grillikausikin pyöräytettiin käyntiin ☺

Tänään päätin napata Miinasta jokusen kuvan. Miina on aina ollut vaikea kuvattava, sillä se lässähtää pehmeäksi pannukakuksi ja mulkoilee sitten kulmat rutussa. Ihme ja kumma, tänään onnistuin saamaan kuitenkin jokusen kuvan, joissa se ei ole täysin pannaria muistuttava lätyskä.


Miinalle tulee muutaman kk kuluttua ikää 6-v. Ainakin toivon kovasti, että näin tulee tapahtumaan. Miinalla ei vielä ainakaan ole ollut oikeastaan minkäänlaisia viitteitä siitä, että ikää alkaisi jo olemaan hieman enemmän. Samanlainen mörököllikin osaa olla aina mikäli sille päälle sattuu.


Ella puolestaan haistoi kuvauspaikalla jatkuvasti jotain syötävää. Ja kuten tämän postauksen ensimmäisistä kuvista voi huomatakin, niin kyllähän sitä vihreää alkaa olemaan siellä ja täällä. Siinä menossa pikkuista oksaa parempiin suihin..


Tähän loppuun voisi myös todeta, että elämme jännittäviä aikoja. Nimittäin, pupurintamalla on tapahtumassa tämän kuun aikana uutta! Olen sen verran haltioissani tulevasta, että tuskin maltan edes odottaa. Lallati-lallan-laa.. ☺

20 kommenttia:

 1. Voi oikeasti - ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan oikeasti :)

   Poista
 2. Ihanat puput ja ihanaa vihreää teiän pihalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinistä ja keltaista ja.. :)

   Poista
 3. On tää vaan hienoa aikaa vuodesta, luonto herää, mikä nautinto seurata sitä!
  Blogissasi on huiman hyviä valokuvia, taitoa näyttää olevan, mitä valokuvaamiseen tulee. Eipä silti, kohteet ovat myös kuvaamisen arvoisia. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, todella nautinto saada seurata tuota kaikkea. Nyt alkanut etenemään hurjalla vauhdilla kaiken kasvaminen, ihanaa ♥
   Kiitos myös hurjasti kauniista sanoistasi :)

   Poista
 4. Anonyymi2.5.15

  Teillähän on siellä jo ihan kevät! Muistan kun olet usein manannut, että teidän pihassa on vielä juhannuksenakin lunta, mutta kyllä siellä nyt näyttää ainakin keväisemmältä kuin täällä Joensuun korkeudella :) T. Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, on jo aikakin! Meillä tosiaan on niin "mörrimöykyn kolo" tämä piha, että kevät tulee ihan selkeästi useita viikkoja jäljessä muuhun ympäristöön nähden. Kyllä on aina tutuilla ja tuntemattomillakin hauskaa keväällä, kun naureskelevat meidän joulumaalle! :D

   Onneksi sitten kun kevät vihdoinkin rysähtää päälle, niin se alkaa etenemään nopealla tahdilla. Vajaa pari viikkoa sitten suli viimeiset lumetkin meidän pihasta :)

   Poista
 5. Ihanan keväisiä kuvia :) Pupuneidit on kerrassaan suloisia ja hyvin olet heidät kuvannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Jaana kauniista sanoistasi :)

   Poista
 6. Pakko jättää joku merkintä vierailusta, löysin tänne sattumalta mutta aion kyllä tulla jatkossakin! :) Ihania kuvia ja kiva myöskin kun blogin aihealuetta ei ole turhaan rajattu käsittämään vain yhtä eläintä, vaan kaikista elukoista saa lukea samasta blogista. :)

  Iloista kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Henni! Onpas mukava kun olet tiesi tänne löytänyt ja vielä olet jättänyt näin mukavan viestinkin! :)

   Minun olisi vaikea jättää yhtäkään karvaturria/sulkapyllyä pois kertomuksista, kun ovat kaikki omalla erityisellä tavallaan niin tärkeä osa elämää. Siksipä täällä kaikki hengaillaan yhdessä koossa! :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia. Jännittävältä kuulostaa, jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa :D

  VastaaPoista
 8. Vastavierailulla, :)
  Voi miten kauniita pupusia, ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippahei :)
   Ja samaa mieltä olen pupuasiasta :D

   Poista
 9. Voi kevättä! Ei meillä vaan vielä täällä Oulussa ole noin ihanaa. Rasavili on pikemminkin raparoosa, jonka villahousut puottavat talvikarvaa enemmän kuin imuri yskimättä nielee. Corgi ei todellakaan ole karvaton kaveri:) aurinkoa alkavalle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "villahousut puottavat talvikarvaa enemmän kuin imuri yskimättä nielee"
   Ai hitsi, mahtavasti muotoiltu! :D

   Meilläkin Maurilla on ollut menossa karvanlähtö ja kummasti sitä joka vuosi on niin yllättyvinään samalla tavalla, että "herttileijaa, kuinka tätä kasvaa voi lähteä näin paljon?". Nyt kun Maurilla pikkuhiljaa alkaa karvanlähtö loppumaan (jos alkaa..) niin seuraavaksi sitten Tahvo aloittaa oman puuhkansa pudottamisen. Karvaa siellä ja karvaa täällä.. lalalaa.. ;)

   Poista
 10. Toukokuussa maasta putkahtelee tiuhaan tahtiin koreita värikkäitä silmäniloja ja herkullista pupun einestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun päästään kesäkuuhun, niin pupuille onkin syötävää jo niin paljon, että sama mihin kätensä lykkää, niin aina on käden täydeltä syötävää! ;D

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)