27. huhtikuuta 2015

Tipu-uutiset

Siitä on jo neljä päivää ehtinyt kulua, kun Leenun hautomista munasista tupsahti tipuja. Mustan tipun kohtalo mietitytti, kun sen ruskuaispussin kehitys oli jäänyt hieman vaiheeseen ja ikävä kyllä se koitui sen kohtaloksi. Musta tipu siis menehtyi, vaikka ehdin jo toivoa sen selviytyvän.

Kaksi tipua on siis elossa ja voivat pulleasti ja piipittäväisesti. Tiput kasvavat aina hurjaa vauhtia ja näissäkin neljässä päivässä on ehtinyt tapahtua jo hurjaa kehitystä. Ei mahtuisi piiperöiset enää mitenkään päin pikkuisiin muniin, joista tupsahtivat vain neljä päivää aikaisemmin ☺

Ruskeasävyinen tipunen näyttäisi vahvasti kanalta, mutta tämän näen parhaiten siinä vaiheessa, kun ikää on noin parisen viikkoa. Näin kaunis nokkavainen joka tapauksessa on:


Ja niin on hurjan isokin jo! Tässä jättiläisalbatrossikin kalpenee, kun tipu pörröinen astelee tyhjän vessapaperihylsyn vierelle ja näyttää karmaisevan kokonsa sen rinnalla!


Keltaoranssi tipu vaikuttaisi vahvasti kukolta, mutta senkin kohdalla tilanne näkyy paremmin viikon kuluttua. Tällä tipulla kuitenkin on harja kallellaan ja yleisesti ottaen nämä, joilla harja on aluksi ikään kuin kumollaan, ovat yleisimmin olleet kukkoja, joten sen kannalla vahvasti olen jo nyt.


22 kommenttia:

 1. Voi mitä ihania tipusia! Meillä haudutaan vielä, ennen vappua pitäisi tipuja tulla, toivottavasti kaikki menee hyvin. Harmi kun musta tipusi menehtyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille tulee sitten oikein kunnon vapputipuja :)

   Pääsiäistiput olisivat olleet mukavia, saa nähdä josko joskus meillä joku kana aloittaisi hautomaan aikaisemmin ja tulisi hauskasti pääsiäiseksi ihan oikeita tipuja ;) ♥

   Poista
 2. Voi miten ihania ovat !

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania tipusia!♥

  VastaaPoista
 4. Kyllä osaavat olla sitten suloisia!!

  VastaaPoista
 5. Voi mitä söpöliinejä! Jos voisin, ottaisin kyllä kanoja. Heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän vasta riemullista on, kun sinäkin satuit tulemaan vastaan täällä ihanassa blogissa, jonka juuri löysin! Veikkaan, että Mauri on linkki sinun ja Marikan välillä. : )
   Ja Terhi: minäkin haluaisin kanasia pihaan!

   Poista
  2. Ja minä ehdottomasti suosittelisin kanoja. Heti! ;)

   Poista
 6. Kiitos paljon kommentistasi blogissani, sitä kautta löysin tämän sinun viehättävän blogisi!
  Onpa sinulla ihania eläimiä ja ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 7. Onpa söpöja untuvaisia. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvin piipittäväisiä sellaisia :)

   Poista
 8. Voi että noi on niin söpöliinejä <3 Mun ystävällä on kans melkoinen eläintarha ja siellä käyn välillä moikkaamassa vuohia, lampaita, possuja, ankkoja, tipuja ja muita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, itselläni on vieläkin niin haikea mieli kun ei ole ankkoja. Viime kesänä kumpikin tyttö kuoli ja koiras jäi yksin ja alkoi riutua aivan silmissä. Ei löytynyt sille siihen hätään kaveria, niin se sitten muutti kotiin, jossa oli päinvastoin neljä tyttöankkaa odottelemassa. Vieläkin mietin ankkoja harva se hetki.. ♥

   Poista
 9. Niin on tiput terhakoita, harmi, kun musta ei jaksanut lähteä elämälle, ei aina onnistu. Saas nähdä, kuinka meidän haudonta onnistuu, on se niin jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teilläkin onnistuu ja tulee tipuja.
   On jollain lailla niin ainutlaatuista seurata sitä elämää, joka alkaa pikkuriikkisestä munasta ja kasvaa kovaa vauhtia :)

   Poista
 10. Ikävää, ettei se musta selvinnyt. Nuo kaksi kuitenkin kasvavat ja näyttävät voivan oikein hyvin. Suloisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syövät kovasti ja kasvavat myös! Ihan vaikea olla hymyilemättä kun katselee niiden, etenkin iltaruoka-aikaan näkyviä pulleita kupuja, joiden melkein kuulee natisevan liitoksistaan.. :)

   Poista
 11. Kiva nun vieraklit blogissani ja jätit kommenttia niin löysin tänne :) kiva lukea tipu juttuja kun omis tarkoitus itsekkin koneella nyt keväällä hautoa:)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)