17. huhtikuuta 2015

Värikkyyttä värittömyyteen

Pari viikkoa sitten ostin eläinkaupan loppuunmyynnistä halvalla hurmaavan suloisen ruokakupin. Se löysi nyt käyttötarkoituksen, kanien tuoreruokakippona. Vaikka ruoka olisikin suhteellisen väritöntä, kuten tänään kurkku-salaatti-varsiselleri aterialla, niin värikkyyttä piisaa silti kokonaisuudessa:


Kipossa oli alareunassa kuminen liukueste, mutta kuten voi havaita, nyt sellaista ei ole. Tämä ei kenties ole kovinkaan yllättävää ainakaan kani-ihmisille, sillä syy liukuesteen katoamiseen on simppelissä kanimaisessa yhtälössä: kumirinkula + kaninhampaat = heippahei kumirinkula! ☺

Pidän aina siitä hetkestä, kun vien kaneille iltapalan, koska ne osaavat siihen aikaan odottaa ruokaa. Nähdessään saapumiseni, rientävät ne vastaan nenillään jalkojani tökkien, takajaloillaan kurkotellen ja niin kiivaasti ympärilläni pyörien, että olen todella varovainen mihin astun. Nostaessani jalan maasta seuraavaa askelta varten, on sen alapuolelle usein jo ehtinyt rientää ahnas pupu, valmiina liiskantumaan pannukakuksi jalkani alle.

Kun sitten alan laskemaan ruokakippoa kohti maata, ehtii senkin alle jo rientää pupuja pyörimään piirileikkiä kippoa vastaanottamaan. Mikäli yritän laskea kippoa toiseen kohtaan mattoa, pupujengi on oitis jo siinäkin kohdassa. Saa aina hieman tuupata ensin muutamaa pupunpyllyä sivuun, että saa kipon mahtumaan matolle ja ahmatit pääsevät aterioimaan.. ☺


 
Sitten siinä istuskelee vino hymy kasvoillaan ja katselee kuinka jengi pistää ruokia parempiin suihin. On aina eräänlainen illan rauhoittumishetki pysähtyä pupujen seuraan, katsella niiden touhuja ja sylitellä ja rapsutella niitä.

5 kommenttia:

 1. Hihi, mulla on koiralla samanlainen kuppi!

  VastaaPoista
 2. :) tuttua.

  Tosin silloin kun meillä oli vielä kaksi töpöhäntää, täytyi iltaruuat antaa erikseen. Poju oli niin sanotusti ulkoruokinnassa ;D Tämä sen takia että toi tyty on sen verran ahne ruuan perään, että se aina nappasi jonkun palan, kiisi sen kanssa vessa-astiaan syömään, söi siellä hetken, kävi hakemassa toisen palan, takasin vessa-astiaan, muutama mutustus, ja uutta hakemaan jne jne. Kunnes lopulta kaikki palat olivat vessa-astiassa ja neiti mussutti niitä siellä onnessaan, toisen jäädessä ilman. Siispä ulkoruokinta toiselle ja toinen häkkiin.

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin meillä! :D Täällä myös osataan odotaa iltaruokaa ja tullaan hyörimään ja tökkimään nilkkoihin, mutta vain minua. Mies ja lapset saa kulkea aivan rauhassa, minulta pummataan herkkuja :)

  VastaaPoista
 4. Voi, juku, niin ihku ihanaa aikaa viettää näitten kanien seurassa!
  Kunpa mäkin vielä voisin pupujussin ottaa...huoh!

  VastaaPoista
 5. Voi noita söpöjä karvakorvia!
  Meidän Bunny on mielissään kesän tulosta!
  Kattoterassilla asuessa on mukavampaa loikkia varjosta toiseen!
  Näet kuvia ainakin pääsiäispostauksessa, 'Pink Easter!'

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)