14. huhtikuuta 2015

Hienohelmailmasto

Viikonloppuna se oli sitten mitä mainioin sää. Aurinko paistoi ja oli niin lämmintäkin, että pihalla viihtyi. Lämpimän ilmaston lisäksi myös sen vuoksi, että lumet ovat viikon aikana vihdoinkin melkein tyystin kadonneet ikitalvea sinnikkäästi muistuttavalta pihaltamme! ☺

Kanatkin ovat päässeet sisätiloista haukkaamaan raitista ilmaa. Sää on siis ollut tarpeeksi miellyttävää jopa meidän hienostuneelle jengille, jossa suurin osa vihaa kaikkea kurasta tuivertavaan tuulenvireeseen.

Alla olevassa kuvassa prameilee viime juhannusaattona kuoriutunut Ursula, josta on kasvanut erittäin kaunis rouvanen ja sen alla olevassa kuvassa puolestaan multanokkainen Leila, joka on kasvattanut itselleen taas komean pyrstöviuhkan ☺

 
 
Hanski Herrasmiäs kulkee luonnollisesti aina rinta rottingilla kanojaan paimentamassa. Se nykyään on myös erityisen viehtynyt Ursulaan, sillä se kulkee melkein jatkuvasti yhdessä sen kanssa. Se myös "hellii" Ursulaa huomattavasti useammin kuin muita kanoja.. ☺
 
Tässäkin sitä ollaan niin polleana poikana,
rakasta Ursulaa suojellen:
 
"Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää"
 
Ensi viikon puolivälissä olisi toivottavasti kuoriutumassa tipuja, sillä Leenu on parin viikon ajan hautonut ahkerasti. En ole munia läpivalaissut, joten voin vain toivoa munien olevan "ladattuja". Leenun alla ei ole yhtäkään Ursulan munaa, jotka olisivat varmasti hedelmöittyneitä, kun seuraa sen ja Hanskin välisiä tiiviitä suhteita..
 
Vaan miksi sitten en ole laittanut Leenun alle Ursulan munia, kun tietäisin niiden olevan hedelmöittyneitä? Syynä on Ursulan isä, joka oli edesmennyt kukkomme, josta tuli aggressiivinen. Tällaisten kukkojen suvun jatkaminen on mielestäni turhaa, joten siksi Ursulan munia ei haudota.
 

16 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Meidänkin herrasväki on ollut muutamaan otteeseen ulkosalla, vaikka lunta vielä on. Eivät lumelle mene, joten pysyvät hyvin aloillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on teillä vielä lunta :) Meidänkin kanat inhoaa lunta - samoin kuin mutaa ja liiallista tuulta ja.. :)

   Poista
 2. Voi miten ihanat tipuset Meillä oli kanoja joskus kun olin lapsi aina ruokittjjn niitä, Kesäisin olivat vapana pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri ihanuutta parhaimmillaan, kun mennä sipsuttelevat pitkin pihamaata! ♥ Tapanani on välillä oikein istuskella pihalla kesällä ja katsella kuinka kanat nauttivat olostaan, tonkien pusikoissa, ottaen aurinkoa tai kylpiessään multakasassa.. niin ihania! ♥

   Poista
 3. Vai on teilläkin tipusia tuloillaan! Meillä myös, kun hautomahullu Lempi-kana päätti taas lässähtää :) Ja voi kuinka hämmästyttävän kauniita kanarouvia teillä siellä onkaan! Eipä ole ihme, että on Hanski noin polleaa poikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, hautomakuumeinen teilläkin :)
   Minä jo niin odotan, että pikkuisia untuvaisia siellä putkahtaisi.. ♥
   Toivottavasti putkahtaa, eli toivottavasti Leenun alla olevat munat ovat "ladattuja" :)

   Poista
 4. Meillä ei herrasväki pääse ulos ennen kesäkuun alkua, koska ohjeen mukaista tarhaa ei ole talvikanalassa. Meillä haudotaan kovin, ennen vappua selviää tiputilanne, voi miten niitä odottelenkaan. Onpa Ursula kaunis harmaajalkainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatkohan Leilaa?
   Tuossa "kokovartalokuvassa" oleva harmaajalkainen punanuttu? :)

   Poista
 5. Voi, noita ihanuuksia. Minun puuhistani ei varmaankaan tulisi mitään kun tuijottelisin vain kanojen touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi kuule! :D Sitä kesällä kummasti itsekin huomaa, että on istunut kuokka kädessään hyvän tovin, katse nauliintuneena kanojen puuhasteluun ja se työ, jota oli tekemässä, yhä tekemättömänä. Kotkottajat kyllä kummasti vievät huomion mukanaan.. :) ♥

   Poista
 6. Voi miten ihania! :) Alkanut vähän ajatus kytemään hankkisko omalle kotipihallekin kanoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi muuta kuin suositella lämpimästi :) Ovat kyllä niin mahtavia otuksia, että suorastaan ihmettelen miksi en jo aikaisemmin tullut niitä hankkineeksi, kuin vasta vuonna 2012. Olen yhä vielä täysin hurmioitunut niistä, tämä "ensihuuma" ei kanojen kanssa taida koskaan mennä ohitse.. :)

   Poista
 7. Hanski Herrasmiäs, on todella upea kukko. Minäkin tykkäisin kanoista, mutta meillä ole mitään sellaista talvisuojaa kanoille.
  Toivotaan menestystä haudonnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmi, monelta olen kuullut, että sitten kanojen hankinta jää puuttuvan talviasumuksen vuoksi. Meillä onneksi oli ulkorakennus, jossa jo oli kaneja varten rakennettu tilat, niin oli vain luonnollista, että kanat muuttivat myös sinne :)

   Tila oli ennen autotalli
   - mitäs nyt sellaisella tekee, kanalaksi vain! :D

   Poista
 8. Voi kuinka hienoa, että löysin blogisi MaMMelin kautta. :) Meille hankittiin viime syksynä myös kanoja ja on ihanaa seurailla myös muiden kanaloiden elämää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsanrallaa!
   Ja tervetuloa! :)

   Kiva kun olet tiesi tänne löytänyt! Minä kävinkin jo kurkistelemassa sinun blogiasi ja tykästyin siihen, kaikenlaista kivaa juttua. Pitihän se liittyä heti lukijaksikin :)

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)