24. huhtikuuta 2015

Tuulinen tipupäivä

Eilen oli melkoinen sää. Hiusjuuret huusivat hoosiannaa, yrittäessään pitää haituvista kiinni kaikin voimin, kun tuuli tuiversi oikein tajunnanräjäyttävällä tarmolla.

Vaan myrskystä huolimatta kanalassa tapahtui mukavaa pientä "perhetapahtumaa". Keskiviikkona illalla käydessäni laittamassa kanoille & kaneille iltapalan, kuulostelin Leenun alla olevia munia. Niistä kuului selvästi pikkuista piipitystä ja pikkuisten nokkien koputusta. Ja eilen torstaina sitten, kuten oli odotettavissakin, munista oli kömpinyt esiin pikkuisia tipuja ♥

Kuten kuulostelin etukäteen, oli neljästä munasta kolmessa tipu. Tipuista yksi on musta, yksi melko vaalea ruskehtava ja yksi suurimmaksi osaksi oranssinkeltainen. Ruskehtavakuvioinen tipu on kaikkein isokokoisin - eli siis, kooltaan hurjat n. 1½ tulitikkuaskia.

 
Musta tipu on hieman erityislaatuinen, sillä siltä oli jäänyt ruskuaispussin aukko osittain avoimeksi, joten tipun kohtalo hieman mietityttää tässä vaiheessa. Seurailen sen vointia ja toivon, että se selviää. Tässä kyseinen pikkumusta availee suuren suuria siipiään.. ☺
 
 
Ja viimeisenä vaan ei suinkaan vähäisimpänä, oranssinkeltainen tipu. Koko joukosta selkeästi omatoimisin ja riehakkain tapaus.
 
 
Mukavaa taas päästä seuraamaan, kuinka kanaemo hoivaa pienokaisiaan. Nyt kun ne ovat vielä hyvin pieniä, emo omalla nokallaan hajottaa niille ruoan ja kurnuttaen tarjoaa murusia tipujen eteen. Tänään keitin kanoille puuroa ja katselin sitten kuinka Leenu syöttää puuroakin omasta nokastaan tipuilleen.
 
Pieniä (pörröisiä) asioita ja niin suurta hymyä ☺
 
 

22 kommenttia:

  1. Voi kuinka ne ovat ihania söpöläisiä. Meille on luvassa yhdeksännen päivän tuntumassa viisi poikasta, jos kaikki menee hyvin. Vieno on ainakin uskollisesti hautonut. Vaihdoin muutaman munan serkultani, niistä pitäisi tulla silkkikanan näköisiä. Ihanaa odotusta minulle ja onnea sinne, että pieni mustakin selviää elämälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen miettinyt, että jossain vaiheessa ostan joltain kanaihmiseltä munia, kun meillä tytöt innostuu hautomaan enemmänkin. Voisi sitten itsellä pitää pari kanaa, kun en Hanskin tyttöjä viitsi kotiin jättää.. ;-)

      Poista
  2. Kyllä ovat söpöjä. Mukavaa viikonloppua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Oikein mahtavaa viikonloppua myös sinulle :)

      Poista
  3. Ihania söpöläisiä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja luonnossa vielä kymmenen kertaa söpömpiä ja valloittavampia ♥

      Poista
  4. Voi miten söpöjä!

    VastaaPoista
  5. Anonyymi10.49

    Voi että, ihania pikkuisia ♥ Toivottavasti mustakin tipu tuosta tervehtyy. Onnea tipuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän kiitokset Leenulle, joka urheasti hautoi pikkuiset :D

      Poista
  6. Mitä söpöläisiä<3

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea ihanista pikkutipuista ♥
    Peukutan täällä kovasti mustan pikkuisen puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen suht luottavainen sen selviämisen suhteen, mutta mites se vanha sanonta menikään, "ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa".. :)

      Poista
  8. Vooi, meilläkin nyt jo kolmas kana tälle keväälle hautoo <3 Lisäksi hautomakoneessa on fasaanin ja ankan munia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, teillähän on ollut hautomisinnostukset kovasti vauhdissa siellä! :)
      Minä tässä jännitän, että milloin joku toinen lässähtää pesään.. :)

      Poista
  9. Oi, miten suloisia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kuvat eivät edes anna oikeutta niiden todelliselle olemukselle.. :) ♥

      Poista
  10. Parhaat onnittelut ihanan perhetapahtuman johdosta :)) Kuinka suloisia voivatkaan pienet tiput olla! Löysin tämän elämänmakuisen blogisi ihan äskettäin, tulin ja jäin. Katseeni kiinnittyi heti ihanaan beagle-mummuun, meilläkin oli vielä viime vuonna beagle, joka eli miltei 14 vuotiaaksi. Ikävä on kova, jouduimme lopettamaan rakkaan karvakorvamme alkuvuodesta halvauskohtauksen seurauksena.
    Jos sinua kiinnostaa mökkeilyblogit, tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa, Turun saaristossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa!
      Mukava on huomata, että uusia kasvoja ilmestyy mukaan juttuihin :)

      Beaglet ovat niin äärettömän herttaisia - ja fiksuja! Tämä fiksuus yhdistettynä äärimmäiseen ahneuteen on ainakin meillä saanut aikaan sen, että Tyyne on onnistunut höynäyttämään ihmisiä aivan mennen tullen ja pääsemään käsiksi (tassuiksi?) moniin piilotettuihin syötäviin. Kaikkea sitä onkin tullut tässä vuosien aikana ihmeteltyä, että miten ihmeessä se on tuon saanut...! ;)

      Poista
  11. Salaa haaveilen kanoista. Ehkä jonain päivänä...

    VastaaPoista
  12. Minulla on edelleen haaveena ns. kesäkanat mökille. Jossakin vaiheessa kävin jo lueskelemassa kanojen vuokraamisesta mutta johan siinä ehtisi kiintymään, vaikka vain kesäloman ajan hoitelisi. Ehkä jonakin näistä tulevista kesistä. :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)