22. huhtikuuta 2015

Ulkoilun aikaa ja kukkien taikaa

Pihamme on alkanut oikein kertarysäyksellä heräämään henkiin, sillä muutamassa päivässä on sinivuokot nousseet maan uumenista. Tonttiamme ympäröivä metsä on monista kohdin sinisenä, kun vuokkomatto on vallannut alaa. Myös meidän pihan puolelta löytyy näitä ihanuuksia.Mielenkiintoista oli huomata, kuinka erisävyisiä sinivuokkoja pihalta löytyy. Jopa aivan puolenkin metrein välein kukissa oli selkeää heittoa sävyissä, osa oli lähempänä punaista, kun osa taas hailakan sinistä tai lämpimän lilaa. Erityisen kaunista!

Olen tässä viime aikoina aina välillä kanilassa siivoillessani laittanut oven auki, jolloin kanit ovat saaneet käydä halutessaan pihalla jaloittelemassa. Tätä mahdollisuutta toistaiseksi käyttänyt lähinnä Saku ja Ella, jotka mielellään käyvät loikkimassa pihan puolella, heti kun tilaisuus tähän mukavuuteen suodaan.

Vaan kiitos kauniin & lämpimän sään, pääsivät kanit nyt ensimmäistä kertaa tänä vuonna nurmiaitaukseen ulkoilemaan. Eilen nimittäin ehtiessäni pystytin talvitelakalla olleen kanien nurmiaitauksen ja toin jänöjä haukkaamaan raitista ilmaa.


Saa kiittää pitkään kestävää valoisuutta, kun päivät tuntuvat sen myötä pirteän pitkiltä. Valoa ja auringonvaloa riittää myöhään iltaan saakka. Tosin eilen auringon eteen leijaili reikäjuustoa muistuttava pilvenhattara, jonka väleistä aurinko siivilöityi, luoden vuorotellen valoa ja pimeyttä hyvin tiheään tahtiin.

Käytännössähän se tarkoitti sitä, että kun naksutteli kameran asetukset kirkkaaseen auringonvaloon valmistuen, valo katosi ja pihallemme laskeutui tuttu mörrimöykynpesä-efekti. Vastavuoroisesti "synkkääkin synkempi kuusimetsä"-asetukset kameraan muutettua, aurinko taas pilkistikin esiin. Ei kestänyt hermot kuvaussessiota pientä piinanhetkeä pidemmälle ☺

Sotta-Pappa-Saku onnistuu saamaan itsensä hetkessä törkyyn tai toiseen

Pehmolelyhyllystä päivää!

Kas, karvanassuhan se siinä. Myös Paavona tunnettu.

21 kommenttia:

 1. Fiona se on niin nätti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fionalla on tämä poseeraustaito vieläpä aivan erityisen huipussaan, miten osaakin näyttää niin ylväältä kuvassa kuin kuvassa :)

   Poista
 2. Suloinen postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen soppa siitä syntyy, kun iskee suloisuuksia kehiin! :D

   Poista
 3. Näitä kuvia kun katsoo, niin en yhtään ihmettele, että kuopuksemme haluaisi kanin. Ovat kuulemma ihania ikiliikkujia, jotka oppivat vaikka mitä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että nykypäivänä on paljon laajempaa ymmärrystä sen suhteen, millainen eläin kani on. Aikoinaanhan kaneja lähes poikkeuksetta asutettiin pienissä häkeissä, joissa ne sitten nököttivät koko elämänsä. Tosin tällaista on toki vieläkin olemassa, mutta yleiskäsitys on muuttumassa todella kovaa vauhtia.

   Kani kuitenkin on ikään kuin parhaimmillaan, kun sen annetaan olla ja elää vapaammin. Nykyäänhän ihmiset usein pitävät kania vapaana koko asunnossa, osassa asuntoa tai rakentavat sopivaan ulkorakennukseen kaneille aivan omat tilat.

   Kani kun oppii sisäsiistiksi, niin tämä toki on hyvä edellytys sille, että se voi asunnossa mennä pompottaa. Monet kanit ovat myös melkoisia kainalokavereita, eli mikäli tottuvat asumaan vapaana ja tämän myötä ikään kuin sosiaalistuvat hyvin, saattavat illalla kiivetä omistajansa viereen sohvalle tai tulla kerjäämään herkkuja, kun jääkaappi aukeaa :)

   Sitten toki kanista riippuen, sähköjohdot esimerkiksi saattavat houkuttaa kovastikin iskemään hampaitaan kiinni. Johdot onkin hyvä suojata kanien kanssa asuessa :)

   Poista
 4. Olipas hauska postaus. Ihania kuvia kaneista. Meilläkin aikoinaan oli maatiais- ja kääpiökaneja.
  Ulkorakennuksessa iso karsina ja pihalla osa viipotteli vapaana kesällä. Talvella sisällä asunnossa.
  Tulivat ihan itse syliin ja pihalla kutsuttaessa tervehtimään :-) Suloisia lemmikkejä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko maatiaiskaneilla risteytyskaneja vai valkoistamaatiainen-rotua? Ihmiset usein puhuvat risteytyskaneista maatiaisina, niin en ole aivan varma kumpi on kyseessä? :) Valkoinenmaatiainen-rotu on noin neljäkiloinen rotu, se on aina väriltään valkoinen punasilmäinen ja pystykorvainen.

   Ovat kyllä mahtavia tyyppejä kanit kaiken kaikkiaan! Meillä näistä viidestä Fiona on ainoa ujohko, muut neljä tulevat aina "rytinällä" luokse siliteltäväksi. Niin mahtava porukka :) ♥

   Poista
 5. En kestä miten ihania, onnellisia pupuja <3 Meillä kaniherra on kovasti lähdossä ovesta pihalle suureen maailmaan jos vaan pääsee, mutta tyttöä ei kiinnosta vähääkään, se ei tule edes ovelle kurkkimaan.

  VastaaPoista
 6. Tulee niin hyvä mieli, kun saa katsella näitä sinun onnellisia ja hyvinvoivia eläimiäsi ♥
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle ja kaikille karvatassuille :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kivasti kirjoitettu, kiitos ♥

   Poista
 7. Ihania hellyttäviä lemmikkejä.
  Kauniita sinivuokko kuvia, sekä lemmikeistä.

  Tällaisia kuvia katsoessa herää vahva kaipuu ottaa kani lemmikiksi...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi joskus laittaa kuvia kaikesta mitä ne ovat vuosien varrella nakertaneet rikki, niin voisi käydä päinvastoin kaipuun kanssa :D

   Poista
 8. Kauniita kanituksia :) Itsekin eksyy aina välillä kanijuttuja lukemaan, vaikkei oman pahenneen kaniallergian takia omaa sellaista voi enää tulla. Seitsemän kanitusta itsellä ehti kuitenkin välillä 1997-2012 olla. Viimeiset ajat kanit olivat tosin jo pitkälti eksän vastuulla, kun itse ei voinut oleskella samassa tilassa ilman lääkitystä. Onneksi muita karvaotuksia voi kuitenkin yhä pitää, ja nyt arkea karvastuttaa ja sulostuttaakin haisunäätä ja hiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, minähän muistankin sinut!
   Sinulle muutti luotani se yksi hermeliinityttö vuosia sitten :)

   Allergiat ovat kyllä käsittämättömiä, minähän tulin yli vuosi sitten allergiseksi hamstereille. Niitä ehti ollut perheessä tauotta noin 12 vuoden ajan, mutta sitten allergia pomppasi kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tätä jos mitä voisi sanoa erikoiseksi, kun ottaa huomioon, että meillä on koiria, kissoja, kaneja ja kanoja, mutta minä tulin allergiseksi HAMSTERILLE.

   Välillä iskee aivan kamala hamsterikuume, joten täytyy kääntää ajatuksensa pois niitä ihanuuksista. Tosin kun se allergia tuli niin nopeasti yllättäen, niin ehkä se joskus voisi mennä yhtä nopeasti poiskin?! :D

   Poista
 9. Kerrassaan suloisia luppakorvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, olen täysin samaa mieltä! ;-)

   Poista
 10. Ihania pupuja :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)