6. huhtikuuta 2015

Paljon pulinaa pääsiäisestä

Pääsiäinen alkaa olemaan niin sanotusti taputeltu, huomenna alkaa taas normaali arki. Vaan mitäs tähän itse pääsiäisaikaan on meillä mahtunut. Eilen oli ensinnäkin Lempäälässä Pirkanmaan Nakertajien ja Kaniininkasvattajien yhteisnäyttely, josta jo edellisessä postauksessa mainitsinkin.

Olin alun perin ajatellut, etten tällä kertaa ilmoita yhtäkään kania pet-näyttelyyn, mutta kun tiesin kuitenkin olevani menossa paikan päälle, ilmoitin viime tingassa pari mukaan. Entten tentten, Ella ja Saku. Sakun hurmaavan pappamainen olemus ei tällä kertaa auttanut menestyksessä, mutta Ella yllätti voittamalla koko näyttelyn. Muhkea mainio nainen! ♥


Lauantaina oli Hämeenlinnan kissakoti Kattilassa pääsiäismyyjäiset, jossa lähdimme miehen kanssa pyörähtämään. Käytännössähän se tarkoitti sitä, että kissahöperö mieheni kulutti pitkälle yli kaksi tuntia rapsuttelemalla ja silittelemällä kissoja. Itse yritin siinä sivussa napsia vähän kuvia kateista. En viitsinyt salamaa juurikaan käyttää, joten kameran ISO-arvot taas huusivat hoosiannaa ja se näkyykin kuvien laadussa. Keskittykää kissoihin, jättäkää laatu huomiotta..
Meillä kotona sen sijaan on yksi kissa vähemmän. Taavin nimittäin nukutettiin ikiuneen viime keskiviikkona. Päätös oli todella raskas, yllättävänkin raskas jopa itselleni.

Taavi oli aina äärimmäisen stressiherkkä kissa. Se pelkäsi kaikkea ja kaikkia, vaikkakin miehen seurassa se oli aina rento ja elämästä nauttivan oloinen. Muutamaan lauseeseen on kuitenkin mahdotonta edes pienesti yrittää tiivistää sitä kaikkea, mitä sen kanssa useamman vuoden ajan kävimme läpi ja mitä kaikkea yritimme.

Välillä oli helpompaa, mutta muutama viikko sitten se taas stressaantui jostain ja pissasi niin sängyn, sohvan kuin muutakin. Bakteeriperäistä virtsatietulehdusta ei ollut. Tämä oli niin mones kerta, että oli aika tehdä päätös. Päätös joka olisi parhaaksi niin Taaville, kuin meille ihmisillekin.

Vaan, ikävistä asioista pääsiäiseen palatakseni. Siihen on ehtinyt kuulua kissojen rapsuttelujen, näyttelyn ja sohvalla makaamisen lisäksi myös ulkoilua. Lauantaina otin kameran kaulaan, kun lähdimme miehen ja koirien kanssa metsään ja hiekkakuopalle ulkoilemaan.

On hauskaa katsella, kuinka Tyyne-mummolla aina vain riittää energiaa - sillä on jopa parempi kunto kuin yhdeksän vuotta nuoremmalla Maurilla.


Tyynelle tulee ensi kuun lopussa ikää 12 vuotta. Sen ikää ei sinällään käytännön tasolla osaa aina ymmärtää, koska Tyyne on suurimmaksi osaksi nuoren koiran voimissa ja sen kunto on kuten sanottua, todella hyvä. Harmaa nassu ja hieman heikentynyt kuulo ovat oikeastaan ainoat asiat, jotka kertovat Tyynen hieman korkeammasta iästä.


Mitä Mauriin tulee, se täytti juuri eilen kolme vuotta! Niin se aika kummasti menee, vastikään haimme sen pienen nyytin luoksemme - hirveän rasavillin nyytin, joka oli hirvein pentu ikinä. Se puri, murisi ja hyökkäili vähän väliä. Vaan sitten siitä satujen hirviöstä kasvoi mitä upein koira! Mauri on kaiken kaikkiaan hienoluonteisin koira, mitä elämässäni on ikinä ollut.  
Loppuun vielä kuva Laatikko-Manusta. Mies kokeili mitä tapahtuu, kun asettaa lattialle tyhjän pahvilaatikon, joka tuli sen tyhjennyttyä kissanruokapurkeista. Noh, ei siinä kauan mennyt kun Manu tuumasi lattialle ilmestyneen mitä parhaimman pedin :)15 kommenttia:

 1. Komea yhteispotretti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen onnistunutkin, vaikka otettiin VAIN reilut kymmenen kuvaa tilanteesta, hahaa! Yleensä täytyy ottaa se 50 kuvaa, että onnistuu yksi edes jotenkin ;-)

   Poista
 2. Mukavat kuvat ja tekemiset siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtunut kivasti touhua tähän pääsiäisen aikaan!
   Ja mikä parasta, niin tullut jopa kuvattuakin niitä! :D

   Poista
 3. Minä en uskaltaisi lähteä tuonne katsomaan kissoja....varmasti joku kissa lähtisi mukaan ;)
  Hieno potretti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin se meinaa miehellenikin käydä, kun se sinne pääsee kissataivaaseen! Niin se Manukin meille aikoinaan tuli: mies halusi käydä Kattilassa ihan vain "katsomassa" vähän kissoja.. sitten jo varasikin meille kissan, ennen kuin minä ehdin edes kissaa sanoa ;)

   Manu on kyllä aivan loistava katti.
   Hirveän kova höpöttämään ja tunkemaan tuttujen ja tuntemattomien syliin ♥

   Poista
 4. On teillä valloittava lauma. Tyyne on arvokkaan näköinen vanhus, ihanaa kuulla, että se on niin hyväkuntoinen. Käyn melko säännöllisesti lähikaupungin kodittomien kissojen luona viemässä ruokaa, mutta en enää uskalla käydä kisuja katsomassa. Onneksi ne kaikki löytävät kodin ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla, että käyt viemässä kissoille ruokaa!
   Auttajia tarvitaan aina ♥

   Jonkin verran on niitä todella arkoja kissoja, jotka eivät onnistu löytämään sitä omaa kotiaan. Välillä onneksi ihmiset rohkaistuvat sitten vähän arempiakin ottamaan ja "kesyttämään" niistä kelpo kisuja :)

   Poista
 5. Ihana yhteiskuva potretista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaakohan tähän lauseeseen olla eksynyt jonkinlainen ajatusharha, hih.. :)

   Poista
 6. Anonyymi7.4.15

  Musta on mahtavaa, miten sä puhut kaikista eläimistä jotenkin niin yksilöinä, omina persooninaan, sanoistasi huokuu suuri rakkaus niitä kohtaan <3 Ja tuo yhteiskuva on tosiaan hyvä - näytät siinä kymmenen vuotta nuoremmalta kuin olet! t. Joensuun Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kun olet jättänyt viestiä ja vielä kivempi kuinka mieltä lämmittävä se onkaan! Kyllä tuli väkisinkin hymy huulille kun luin :)

   Se on suuri rikkaus, kun näkee jokaisen oman yksilöllisyyden ja persoonan - vaikka tätä sanaa yleensä liitetäänkin lähinnä ihmisiin. Itse kuitenkin liitän sen hyvin vahvasti myös muihin, koska en voi kieltää sellaista minkä itse näen ja koen. Jokainen on niin omanlaisensa, vaikka omaakin sen oman lajinsa tavat ja piirteet :)

   Kuva on ihmeen onnistunut jopa meikäläisestä. Kai se on niin, että kun on tarpeeksi "lihaa luiden päällä" niin rypytkin siliää.. ;D

   Poista
 7. Ihania kuvia on ne niin söpösiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpösiänöpösiä ;)

   Poista
 8. Ihania eläimiä! Minäkin olen tuon ihastuttavan kippurakorvaisen kisun nähnyt Kissakoti Kattilassa :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)