1. huhtikuuta 2015

Maaliskuu paketissa

Olen aina ollut sitä mieltä, että aika juoksee hirveällä vauhdilla tuon tuostakin ja katsokaa nyt - niin se mokoma on taas tehnyt. Melkein kuukausi viimeisestä postauksesta ja ketä muutakaan tästä voisimme syyttää, kuin hirveää vauhtia eteenpäin juoksevaa aikaa, jonka perässä ei vain pysy. Viikonloppunakin yhtenä yönä hävisi tunti kuin tuhkana ilmaan ;)

Viime päivinä on ollut paljon puhetta niin kutsutusta takatalvesta. Meidän tontillamme sen sijaan ei takatalvesta voi puhua, koska pihaltamme ei nietokset ole vielä missään vaiheessa pois lähteneetkään. Ne köllöttävät pihallamme kuin purkka tukassa, 30-40 senttisenä tiiviinä mattona.

Vaan vaikka oma tonttimme yhä muistuttaakin laulujen kuuluisaa joulumaata, niin sen ulkopuolella on ollut hyvinkin keväistä. On ollut mahtavaa koirien kanssa ulkoilla lumen alta paljastuneilla pelloilla, metsissä ja asfaltilla ja ihailla hiljalleen heräilevää luontoa ♥
Kuten huomata saattaa, on yllä olevat kuvat otettu ennen tätä takatalvea. Samoin on myös seuraavatkin kuvat, kun jokunen päivä sitten otin kameran mukaan lähtiessäni Tahvon kanssa metsään ja hiekkakuopalle ulkoilemaan.

Jostain syytä tulen napanneeksi kameran useimmiten mukaan silloin, kun olen Tahvon kanssa jossain liikenteessä, joten kuvat ainakin edustavat Tahvoa vähän joka suunnasta.. :)


Tahvon kanssa on kyllä harvinaisen mukavaa kuljettaa kameraa mukana, koska Tahvo on niin hyvin sisäistänyt valokuvaushetket osaksi reissuja.
Usein riittää kun vain hieman osoittaa sopivaa kannonnypykkää tai taputtaa sitä iloisesti, niin Tahvo jo hyppää sen päälle nököttämään, jotta voin sitten napsia kuvia. Mikäli se istuu väärään kohtaan, niin kevyt kehoitus siirtyä hieman saa sen muuttamaan asentoa ja jatkamaan sitten nökötystä :)

Joskus sitä sattuu kamera mukaan muulloinkin - siis silloinkin, kun mukana on Tyyne tai Mauri, tai molemmat. Mauri aikoinaan inhosi kuvattavana olemista, mutta nykyään sekin jo sangen ylväänä pönöttää kuvattavana - ainakin silloin kun sattuu huvittamaan.. :)Hämeenlinnassa on ollut loppuunmyynti Pekan Akvaario-eläinliikkeessä ja itsekin tulin siellä käyneeksi maanantaina. Hieman oli kiireinen aikataulu, mutta sen verran ehdin liikkeessä pyörähtää, että mukaan tarttui vähän sitä ja tätä. Osaa ostoksista:
Ennen kuin joku kysyy kenelle tuo ruudullinen spanielikippo on, vastaan itse: ei sitten mitään hajua. Joskus sitä vain tulee eteen tilanteita, kun näkee jotain äärettömän söpöä ja ennen kuin huomaatkaan, olet ostanut sen. En tiedä teistä, mutta itselleni tätä tuppaa käymään vähän väliä, etenkin kun kyse on eläintarvikkeista..

Kanijengillämme on muuten ollut koko kuukauden ajan kovasti kevättä rinnassa. Etenkin Miinalla, joka muristen temmeltää töpö tanassa, hyppii toisten selässä ja odottaa myös toisten hyppivän sen selässä.

Välillä on ollut meno kuin villeimmissäkin vauhtikarkeloissa, kaikkien kanien hypytellessä toinen toisiaan. Pääasiassa koko jengi kuitenkin tulee hyvin toimeen ja elää rauhaisaa yhteiseloa. Kesää, sen antimia ja mukavia ulkoiluilmoja odotellessa.. tilu-lilu-lii ♥

13 kommenttia:

 1. Hauska lukea Tahvon & CO pönötyksistä :) Luulen, että aika monen kameraharrastajan koiralle käy juuri noin kuin Tahvolle. Wiimakin alkaa tuijottaa minua kun otan kameran esiin. Se on kiva että se on oppinut poseeraamaan, mutta toisaalta siitä on nykyisin hankala ottaa kuvia, joissa se on tekemässä jotain muuta, kun neiti on oppinut tuijottamaan kohti kameraa :D
  Teilläpä on komea hanki! Täälläpäin ei noin paljon senttejä ole ollut koko talvena ja nyt jo melkein koko maaliskuun maa on ollut paljas. Kevättä kohti mennään ja vauhdilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt alkanut kinokset mataloitumaan aika kivasti kun on ollut niin sateisia säitä hyvän tovin. Itse tykkäisin valoisuudesta ja auringosta, mutta täytyy myöntää, että tuo vesisade saa lumihankien sulamiseen aika kovaa vauhtia! :)

   Poista
 2. Ihana karvainen perhe sinulla :)
  Meillä kanien kevään on huomannut lähinnä karvanlähdöstä! Toi toinen tyyppi näytti pitkään roskiksesta haetulta, kun sillä oli irtokarvatupsuja ympäriinsä, toiselta taas ei juurikaan edes lähde karvaa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kanien karvanlähtö on kyllä jotain aivan kamalaa! Se kaninkarva on todella pehmeää, joten leijailee ja tarttuu joka paikkaan kiinni. Itse noukin tuon tuostakin karvoja niin korvista, suusta kuin nenästäkin, kun kaneilla on karvanlähtöä! :)

   Poista
 3. Tahvo osaakin poseerata hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahvo on ikään kuin ammattilaismalli :D

   Poista
 4. Meidän Rasavili heittäytyy myös varsin kuvaukselliseksi heti, kun kaivan kamersn esiin:) käyhän katsomassa viimeiset poseeraukset Rasavilin koirahaasteen kohdalta.

  VastaaPoista
 5. Tollasen Tahvon kanssa olisikin kiva käydä kuvausreissulla, ei vedä, niinkuin meidän Ticoliini vetää heti, kun alan napsiin makrokuvia, hi!
  Mutta tulin toivotteleen oikein hyvää Pääsiäisen aikaa sinne teille koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Harakka!
   Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa :)

   Poista
 6. "Kylläpäs Kaapo näyttää nätiltä...", kunnes luin seuraavaa tekstiä "Ai niin, Tahvohan se olikin, eikä mikään Kaapo..." :D Mutta kun se vaan näyttää Kaapo-nimiseltä mun silmään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä oli aikoinaan kani nimeltään Kaapo, joten heti kun kuulen sen nimen, tulee mieleeni se pikkuruinen töpöhäntä :)

   Poista
 7. Oi mitä suloisuuksia täälläkin! :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)