7. helmikuuta 2015

Pupujen kanssa Kodinterrassa


Kodinterra on juhlinut eläinmaailma-osastonsa 1-v syntymäpäiviä ja sen vuoksi minäkin sain kutsun pupujen kanssa paikalle Hämeenlinnan myymälään, esittelemään tapahtumaan töpöhäntiä ihmisille. Itse kutsu tuli jo viikkoja takaperin, mutta varsinainen päivä pupujen esittelylle oli tänään lauantaina.

Kuinka ollakaan, onnistuin saamaan itseni hirveään flunssaan juuri pari päivää ennen tapahtumaa, mutta onni onnettomuudessa sisulla selviää! Ehdin onneksi ne kaksi päivää parannelle itseni pahimmasta yli joten pääsin kuin pääsinkin siis pupujen kanssa kunnialla paikalle tänään ☺

Mukaani paikalle otin Sakun, Fionan ja Ellan. Pari pupua oli aitauksessa ja yksi pupu vuorollaan kanssani pöydällä, silityksistä ja erityishuomiosta nauttien. Pöydän ympärillä kävikin päivän mittaan kova vilinä, kun lapsia ja aikuisia silitteli pupuja. Rauhallisina hetkinä napsin pupusista vähän kuviakin.

Fiona rintaröyhelö rottingilla

Fiona on huomattavasti ujompi kuin Ella tai Saku, joten se sai kivasti harjoitusta ihmisten huomion keskipisteenä. Siinä huomasikin helposti, kuinka alun suuren jännityksen jälkeen se alkoi rentoutumaan ja lopulta pötkötteli tai katseli maisemia hyvinkin rauhallisesti pöydällä.

Ellaa ei jännittänyt ihmispaljous yhtään. Se otti samantien hyvin lunkisti, pyllähti pöydälle ja antoi ihmisten ihailla ja silitellä. Olen aina pitänyt Ellan luonteesta todella paljon, se on mukavan rohkea, muhkea ja rento nainen!

Pling. Silityspupu valmiina vastaanottamaan asiakkaat

Turvatyyny ja hamsteriposket

Saku puolestaan onkin jo oikea "konkari" oltuaan tässä ajan saatossa yhdessä jos toisessakin tapahtumassa paijailtavana. Se olikin tänään taas omassa elementissään, totaalisen velttona pötkönä, ja nukahtamispisteessä etenkin kun joku rapsutteli otsasta tai siveli korvia - ah, etenkin kun joku siveli korvia, elämän kultaa Sakun mielestä! Välillä pappa sitten heräili horroksestaan ja tuumasi, että missähän sitä taas oltiinkaan.


Liikkeessä oli myös paljon koiria, sillä paikalla oli muun muassa noutajayhdistyksen esittely, koirien herkkupiste, johon sai itse kukin tulla koiran kanssa maistelemaan ja lasten kasvonmaalauspiste. Tuli nähtyä ainakin yksi pupumaalauskin yhden tytön poskessa, tytön inspiroiduttua aiheeseen käytyään silittämässä pupuja ☺

Monen rotuisia koiria tuli nähtyä ja rapsuteltua päivän aikana! Mopsipoika löysi pupujen aitauksen vierestä mukavan lämpöisen pyllynalustan ☺


Puput kotosalla käyttävät kivasti vessalaatikkoa ja hoitavat lepotauot yleensä matolla pötkötellen. Tänään myymälässä näytti vessalaatikko kuitenkin osoittautuvan parhaaksi lepopaikaksi, joten siinä sitä sitten makoiltiin milloin missäkin asennossa.

Yleensä kun pupujen kanssa on jossain esittäytymässä, väistämättäkin joku pohtii, että stressaavatko kanit ollessaan niin monien ihmisten keskellä ja tänään erityisesti vielä, kun paikalla pyöri myös jos jonkinlaisia koiria edestakaisin. Nooh, tämä kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa ☺


26 kommenttia:

 1. Voi miten ihania! Osaispa omatkin kanit ottaa noin lunkisti, mutta nämä tekevät elämää suuremman asian kaikesta uudesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka erilaisia pupupersoonia sitä onkaan. Siinä missä yksi ei välitä vaikka kuuhun ammuttaisiin, toinen saa säpsyn jo vieraasta ihmisestä kylässä - ja sitten takajalat paukuttaa siihen malliin, että vieras voisi vaikka häipyä mahdollisimman pian ;)

   Poista
 2. Olipas teillä kiva eläimellinen päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain flunssani siihen kuntoon, että pääsin paikalle kuten oli sovittu. Vaan sittemmin lähtikin taas flunssa nostamaan enemmän päätään, yh!

   Poista
 3. herranen aika näitä söpöläisiä - minulla on itselläni aivan mahdoton kissakuume :) perheen kuopus on allerginen, joten ei ole ajankohtaista. Lampaat kesällä olisi parempi vaihtoehto <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun olen niin kovin rakastunut kanoihin, niin suosittelen niitä ♥
   Voi kuinka odotankaan kesää, kun pääsee katselemaan kuinka kotkottajat onnellisina kipittelevät ympäri pihaa, tonkivat pusikoissa, ottavat multakylpyjä ja paistattelevat päiviä auringossa... :)

   Poista
 4. Aika rentoutuneilta puput näyttävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiona oli ainoa joka vähän jännitteli, etenkin alussa. Mukavasti sekin tyttönen sitten lopulta oppi rentoutumaan :)

   Poista
 5. Anonyymi8.2.15

  Oi ihania!<3 Meidän kanit taitaisivat hypätä heti tuosta pöydältä pois ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni itseasiassa kysyikin, että eikö ne hyppää pois tuosta pöydältä?
   Vaan aika hyvin puput yleensä pysyy pöydällä :)

   Poista
 6. Ihania<3
  Kiva, etteivät stressanneet ja pieni vaihtelu normiarkeen tekee hyvää itsekullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se on mukava palailla kotiin "tutuille pahnoille" kun on käynyt katselemassa vähän maailmaa ;)

   Poista
 7. Mahtavat posket Ellalla :) Ihanat puput, eivätkä näytä olevan milläänsäkään näytillä olosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvittaa itseäkin nuo posket, en pääse hamsteri-mielleyhtymästäni.. :) ♥

   Poista
 8. Hihihii! :) Empä voisi kuvitella omia pitkäkorvia tohon pöydälle nötköttämään. Pysyminen siinä pöydällä noin kaksi sekuntia, minkä jälkee töpö vilahtaisi jonnekin lähihyllyn alle tutkimaan maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni yllättyy, kuinka hyvin omat kanit pysyvätkin pöydällä, etenkin kun ovat vieraassa paikassa. Muun muassa näyttelyissähän kanit arvostellaan pöydällä ja siellä ne kiltisti nököttää :)

   Poista
 9. Ihana tuo kokopyllyistunnassa oleva mopsi, vaikka lyttykuonot eivät terveyssyistä olekaan suosikkilistan kärjessä, mutta se on jotenkin niin hellyttävä tuossa asennossaan.
  Huomaan, että ylläkin on jo ihmetelty, mutta minäkin ihmettelin kuvia katsoessani, että onpas jännä juttu että kanit tolla lailla suostuvat kököttämään paikoillaan. En kyllä yhtään tunne kanien sielunelämää, mutta olisin luullut, että fiu vaan ne hyppelisivät alas pöydältä :)
  Näköjään nekin osaavat ottaa elämästä kaiken irti ja nautiskella paijaamisesta :)
  Kaunis tuo sinun Fionasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupuissa on yllättävän paljon sellaisia puolia, joita ihmiset eivät tiedä. Monet ajattelevat, että puput vain loikkivat paikasta toiseen pää viidentenä koipena ja puputtavat porkkanaa. Osaavat olla yllättävänkin hauskoja persoonia :)))

   Poista
 10. Olen kyllä pahasti jälkijättönen näissä pupuasioissa. En ole koskaan kuullutkaan silityspupuista. Nyt luin ja näin kuvia.
  Fionaan ihastuin. Persoonia ovat kyllä kaikki pupusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa kaninäyttelyissä on ns. paijauspupuja, eli paikka jossa ihmiset saavat tulla paremmin tutustumaan ja silittämään - jos uskaltavat :o)

   Poista
 11. Voi että mitä ihania eläinjuttuja sulla täällä taas on! Erityisesti terkkuja sinne ovella nöpöttävälle beaglellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se taas äsken nöpötti, kun joutui pihalla käymään.
   Niin on elämä rankkaa pienellä beaglella! :)

   Poista
 12. Voi, Fiona on kyllä niiiin kaunis. Mitäköhän Rasavili pitkäkorva tuumisi pupukaverista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput osaa olla koirien mielestä yllättävän pelottavia, siinä kun pieni kani kiukustuu niin moni isompikin koira on juossut sängyn alle piiloon :D

   Poista
 13. Tosi ihania söpöjä :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)