4. helmikuuta 2015

Lapinkoiranilma

Villahousukeli - eli meidän villahousupojille mieluinen sää. Lunta piisaa siihen malliin, että mikäli sitä vielä vähänkin taivaalta ripottelee, saa taloakin pian etsiä hankien alta. Auton kanssahan tämä on jo ihan tuttua huttua, sillä siinä kohdin jossa tietää auton olevan, on aamuisin vain iso lumikinos. Ainakin toistaiseksi, auto on sieltä alta onneksi lopulta löytynyt ☺

Vaan Mauri ja Tahvo nauttivat näistä säistä! On mahtavaa katsella sitä riemua joka niiden koko olemuksesta huokuu, niiden hyppiessä kinoksissa, möyriessä hangessa ja kaivellessa kuoppia. Ne vain yksinkertaisesti viihtyvät ulkona hangen keskellä oleillen.
Toista se on Tyynellä, joka aamuisinkin yrittää hautautua vällyjen väliin, näkymättömäksi tekeytyen ja toivoen, ettei sitä muistettaisi pyytää ulos. Vaan niin sinne kylmään ja inhottavaan ilmastoon vain on mentävä. Hetki vain ja Tyynen jo löytääkin tuijottamassa ulko-ovea sen näköisenä, että jos se aukeaisi, kun vain tarpeeksi tapittaa.

"Sesam aukene, pakastebeagle täällä odottaa.."

Mauri on aina ollut todella Tahvon kintereillä roikkuvaa sorttia. Missä Tahvo nukkuu, siellä nukkuu Maurikin - mieluiten kyljessä kiinni. Missä Tahvo vahtii pihaa tai katselee maisemia, siihen se Maurikin saapuu - vieläpä usein puolittain Tahvon päälle istuen. Tahvo ei nykyään edes vaivaudu siirtymään Maurin lähentelyiltä - paitsi silloin kun Mauri istahtaa esimerkiksi sen pään päälle.


Vaikka postauksen otsikossa puhutaan lapinkoiranilmasta ja pojistakin puhun yleisesti ottaen lappalaispoikina, niin Tahvohan ei suinkaan ole lapinkoira, vaan sekarotuinen. Kummasti siinä vain usein käy niin, että kun vastaan ihmisille koirien roduista, lapinkoira ja sekarotuinen, luulee noin yhdeksän ihmistä kymmenestä, että Tahvo on se lappari, Mauri sekarotuinen.

Mitäs muiden koirat tykkäävät lumikeleistä? ☺

26 kommenttia:

 1. Tiedä koirista, mutta minä vain katselen mielelläni muiden kuvia lumesta. En kaipaa tänne, muistissa on vielä ne muutamat talvet, jolloin etelä-Suomi meni tukkoon lumesta. Koirat näkyy nauttivan lumesta, niinkuin lapsetkin. Tosi ihania kuvia olet laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä piisaakin nyt lunta oikein urakalla! Sitä kun joitain päiviä vain satoi oikein satamalla, niin voi todeta, että "on hanget korkeat nietokset.." ♪ ♫

   Poista
 2. Ihant koirulit ♥ Tyyne totta tosiaan näyttää anovalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyne on harjoitellut tuota ilmettä erilaisten ruokien äärellä kaikki nämä vuodet - ihan mestariainesta!

   Poista
 3. Kivat kuvat koirien lumileikeistä! Meidänkin pienokainen 4kk rakastaa lumileikkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentujen kanssa on mukavaa, kun ne katselee maailmaan suurin silmin, kaikki on niin uutta ja ihanaa! :) Vastahan se Maurikin oli pentu.. kolme vuotta sitten! ;)

   Poista
 4. Viihtyvät todella hyvin! Nila vetää rallia ympäri pihaa ja hepuloi oikein olan takaa, kesällä taas ei ikinä :D Ja pikkuiset myös innoissaan lumesta! Tosi kiva postaus ja ihanii kuvii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä talvi on selvästi poikien aikaa, sitten kesä on Tyynen aikaa. Kesällä kun on lämmintä, Tyyne mielellään makoilee auringossa itseään käristämässä kuin joulukinkku uunissa ja nautiskelee. Pojat puolestaan piilottelevat varjoissa ja jos ne saisivat päättää, niin valitsisivat luultavasti talven kesän tilalle ;)

   Poista
 5. Komeita poikia, niitä katselen ilokseni. On niin ihana katsella kuinka eläimet nauttivat talvesta ja peuhaavat lumessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo myös tarttuu kummasti!
   Kun näkee iloa ja riemua, tulee kummasti itsellekin hyvä mieli :)

   Poista
 6. Deea rakastaa lunta, kulkee siellä hangessa sukellellen, pää jatkuvasti lumen sisällä :) Kivoja lumikuvia kivoista koirista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deeakin on siis lumihauva!

   Poista
 7. Sekarotuisina minunkin lappalaisiani on pidetty, varsinkin kermanvaaleaa Hessuani. Ihania koiria!
  Jos olisin nuorempi, omistaisin edelleenkin lapinkoiran tai kaksi.
  Lappalaisistani Niilo heittäytyi vielä keväälläkin siihen viimeiseen lumikaistaleeseen, joka varjoisasta kohdasta vielä löytyi. Hessu sen sijaan aurasi kuonollaan lumihankea, ei koskaan heittäytynyt eikä peuhannut lumessa, aina vaan aurasi. Hessulla oli huonot lonkat, ehkä se rajoitti?
  Nykyinen chihu-koirani ei tykkää ollenkaan lumesta, ei talvesta, ei kylmästä. Tosin muuten on reipas kaveri ulkoilemaan.
  Oi, minulla ihan sydän sulaa, kun näen lappalaisen kuvia. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tiedätkö samantien Tahvo mieleen, kun kirjoitit tuosta kevään viimeiseen lumikaistaleeseen heittäytymisestä! Tahvo tekee tuota samaa ja aiheuttaa kieltämättä hieman hilpeyttäkin, kun lenkillä ollessakin se yhtäkkiä havaitsee jonkin pienen lumiläntin jossain ojanpientareella niin wumps! Samantien siihen kellalleen! :D

   Poista
 8. Voi tuota riemun määrää koirilla, vaikka olen kissaihminen niin koirien ilo aina piristää, on mulla koirakavereitakin muutama bullmastiffi joita oikeasti pelkään ja ne tykkäävät minusta niin! Näytän aina kuvasi työkaverille, patologinen eläinten ystävä ja voi sitä huokausten määrää...sinulla on söpöset eläimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patologinen eläinten ystävä, kuinka hauskasti sanottu!
   Olenkohan minäkin sellainen?! :)

   Poista
 9. Lapinkoiria kun minunkin likat on, niin tottahan ne talvea ja lunta ja pakkasta rakastaa. ;)
  Saivan ollessa ainoa koira ihmiset usein ihmetteli, että onko lapinkoiria muka tuonkin värisiä, mutta nyt kun on Hilpa kaverina niin Saivan uskovat helpostikin lapinkoiraksi ja Hilpaa luulevat huskyksi. :D Tosin oli Saiva tässä eräs päivä mittelspitz..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maurin kanssa on tuo sama, eli väriä ihmetellään usein. Ihmiset mieltävät mielessään lapinkoiran sellaiseksi tummahkoksi, jolla on silmien päällä laikut. Mauri kun ei ole näistä kumpaakaan, niin aiheuttaa sellaista mukavaa ihmetystä :)

   Poista
 10. ihanat kuvat koiristasi!
  Sen näkee, että ovat niin tyytyväisiä koiria ja niillä ilo on ylimmillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi Tyyne-paralla.. :D

   Poista
 11. Suloiset koiruudet... ihanaa nautintoa hangessa :) Hienosti kuvattu.
  Meillä ei valitettavasti ole koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun pojat mennä viilettävät pitkin hankea, Tyyne katselee sivumpana sen oloisena, että "onko nuo hulluja?" :)

   Poista
 12. No, Rasaviliä inhottaa lumisade. Pötköllä on niin lyhyet jalat, että auraamaton lumi raapii masua. Ei kiva! Aurinkokeli sai eilen ja tänään neidin pään sekaisin. Sitten taas kölläillään sängyn päällä ja otetaan aurinkoa- ikkunan läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa meilläkin paistaisi aurinko ikkunasta, kyllä olisi mukavaa :)
   Olemme vain niin metsän ympäröimänä, ettei meidän koko tontille paista aurinko ollenkaan talviaikaan. Joskus maaliskuussa se alkaa hiljalleen kurkkimaan tontin reunaan ja siitä se sitten alkaa paistamaan enemmän ja enemmän ja.. sitten onkin jo kesä ;)

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Meillä ei ole koiraa mutta kaverillani on ja se rakastaa lumileikkejä. Liityn lukijaksi ja jos kiinnostaa, voit käydä lukemassa mun kaniblogia osoitteessa luppaunelmia.blogspot.fi. Lukijaksi saa liittyä;)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)