11. heinäkuuta 2015

Pulikointia ja pupupusikoita

Se on ilmoja pidellyt, kuten sanotaan. Sangen sateisia sellaisia. Aurinkokin onneksi ainakin välillä muistuttelee olemassaolostaan. Perjantaina esimerkiksi aika mukavasti loisti, vaikka lämpötila matalaksi jäikin.

Vaan vilpoisuudesta viis, se ei suinkaan estänyt meitä Tyynen kanssa iltasella lähtemästä rannalle ja luonnonhelmaan - kesä on mielentila! Uitiin ja ihailtiin maisemia.Jokin aika sitten tilasin Tyynelle uudet valjaat. Ensin tuli tosin erheellisesti tilattua sen verran kirpun kokoluokkaa olevat versiot, että sovitettaessa niitä Tyynelle, tuli mielikuva pyykissä kutistuneesta villapaidasta, joka jää kaulan kohdalle kiikkumaan. Vaan uudet isommat tulivat onneksi erittäin nopeasti tilalle ja avot! Nyt mummun kelpaa ☺


Tyynestä on ihan viimeisen puolen vuoden aikana alkanut kuoriutumaan hyvin mummumaisia piirteitä ja tapoja. Oikeastaan koko jutun possunpunainen lanka on Tyynen muuttunut asenne, jonka voisi tiivistää parhaiten muotoon "puhu peffalleni, korvat eivät nyt kuule".

Tyyne nimittäin on tullut siihen tulokseen, että tässä iässä voi tassuttaa ja touhottaa mihin nyt sattuu tuulet tuivertamaan. Turhaan yrität saada kontaktia, jos Tyyneä ei nyt vain yksinkertaisesti kiinnosta kuulla, sen hipsutellessa haluamaansa suuntaan, peppu keikkuen ja hännänpää heiluen.


Kummasti kyllä mummu rientää kohti esimerkiksi silloin, kun ruokakipon keveä kolahdus kaikuu keittiöstä tai jokin rapisee. Silloin kuulossa ei ole mitään vikaa.

Meidän uintireissu ei ollut mikään ihan turhakaan, sillä huviin sai yhdistettyä hyödyn ikään kuin sattuman kautta: löysin nimittäin pusikosta muhkean apajan hiirenvirnaa, joka on kanien suurta herkkua. Sitähän piti tottakai kerätä kassillinen mukaan.


Rex-ipanat tulivat juuri keskiviikkona kolmen viikon ikään ja ovat jo saaneet heinän ohella maistella erilaisia tuoreruokiakin. Hiirenvirna tekee aina kauppansa kaneille ja pienet eivät olleet poikkeus ☺
24 kommenttia:

 1. Vika kuva :-----D Teillä on tosi jees banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se on ensimmäinen itse väkertämäni banneri. Nyt kun ehtinyt ja jaksanut alkaa opetella GIMP:in käyttöä, niin mieli tekisi alkaa jo suunnittelemaan uutta banneria :)

   Poista
 2. Oi taas näitä kaikkia söpöläisiä<3 Tyynen iässä tietää jo mitä tahtoo ja kuka käskee, ja kuulokin voi olla hieman valikoiva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynellä se kuulo on kieltämättä usein HYVIN valikoiva. Ei voi kuin nauraa välillä, kun siitä selvästi huomaa, että se kyllä kuulee, kun mulkaisee ohimennessään, mutta menee vain toiseen suuntaan :D

   Poista
 3. kanipoikaset <3
  On kyl niin mahtis tää blogi!! (:

  VastaaPoista
 4. Ihania pupupalleroisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä pyörremyrskyjä ♥

   Poista
 5. Tyyne on vaan ihana! :') Ja niin söpösiä kuvia kanilapsista!

  VastaaPoista
 6. Ihania!! Miten tuo turkkikin voi olla noin tiiviin tasainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rexin turkki on kyllä nätti, näin poikasenakin, ennen aikuisturkkia :)

   Poista
 7. Mää en olekaan hiirenvirnaa ymmärtänyt tarjota meiän pupulle, pitää siis sitäkin kokeilla! :) Ja ihania kuvia jälleen ihan jokainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kotisivuilta kannattaa kurkata, jos miettii mitä kaikkea voisi tarjoilla pupulle näin kesällä, olen sinne koonnut suht kattavaa listaa :)

   Poista
 8. Kauniit kuvat, Tyyne on niin kuvauksellinen ♥
  Puput onnellisina puputtavat virnoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyne on tottunut valokuvamalli :)

   Poista
 9. Voi mums, mums noita pikkupupujen poskia ja suuta, kun herkuttelevat! :) Tyynessäsi on mahtavaa elämää nähneen viisasta katsetta ja "tyyneyttä" olemuksessa näissä upeissa otoksissa! Ja taas tuo vangitseva iltaranta, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus miettii miten mukavaa olisi kun olisi videokamera. Etenkin näitä poikasia olisi ihan hauska kuvailla, kun mussuttavat posket heiluen. Vaan en sitten kuitenkaan loppuen lopuksi ole "videokuvausihminen" joten tuskin tulisi kuvattua kuitenkaan ;D

   Poista
 10. Voi miten sulosia noi puput <3. Eikä kyllä ole tullut mieleenkään, että just hiirenvirna vois olla suurta herkkua. Muistelen, että kaverin kaneille lapsena syötettiin voikukan lehtiä, mutta muuta en sitten oikein muistakaan. Paitsi sen kun kanit päätti ottaa ja karata lähimetsään. Itku kurkussa niitä etsittiin ja pelättiin, että varikset syö, mutta ei onneksi.

  Ja todellakin kuvista välittyy vanhuuden mukanaan tuomaa viisautta. Tyyne näyttää tyyneltä tapaukselta. Ja valikoiva kuulo on itse kullekin aina välillä ihan hyvästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukanlehti taitaakin olla niitä yksiä tunnetuimpia kanin herkkuja, monet lapsetkin aina tietää, että puput syövät voikukanlehtiä :) Ja porkkanaa! ;)

   Poista
 11. Voi Tyyne <3. Ihana olet. Vanhoissa koirissa on sitä jotakin. Tosi kauniita kuvia kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin tuon, "vanhoissa koirissa on sitä jotain".
   Tätä samaa aina olen itsekin sanonut. Se elämää nähnyt katse on kenties suurin asia, joka aiheuttaa sellaisen erityishuomion.

   Poista
 12. Kyllä Tyyne saa ikänsä puoleen olla jo vähän valikoiva kuuloltaan. Aika tyypillistä beagleä. Näyttää, että tuo meidän 4 kuukautta vanha Hippukin on oppinut valikoivan kuulon. Ruokakipon kolahdus kyllä kuullaan ja kaukaa. Ihana tuo Tyyne-mummo, terkkuja vanhukselle.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
 13. Tyyne on turbomummo! Rasavilikin alkaa vähitellen neljän ikävuoden lähestyessä aikuistua. Siitä on tullut valikoiva ja naamailmeisiin on liittynyt " aikuinen nainen tekee itsenäisen päätöksen"- ilme. Laulankin sille välillä aina isoon ääneen " taaaahdon sydänystäväksi aikuisen naisen." Ihania nämä topakat koiraemännät.

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)