24. tammikuuta 2015

Ruusuja & risuja

Kuinka ollakaan, on tämä blogi tänään tasan neljän kuukauden ikäinen. Vaikka tämä blogin kirjoittaminen on lähinnä sellainen oma harrastus, on mukava huomata ettei aivan itsekseen juttele, vaan vastavuoroisuutta tuo vierailijat ja erityisesti kommenttia jättävät. On kiva juttu, että ylipäänsä näinkin lyhyessä ajassa on runsaasti lukijoita löytänyt tiensä tänne ☺


Vaan sitten kaneihin: töpöpoppoo on vihdoinkin oppinut siisteiksi! Vessankäytön tehokurssi on tuottanut tulosta, joten kanien asuintilan jokapäiväinen perussiivous käy kuin siivillä vain. Muutama papana matolla, loput vessalaatikossa. Kyllä kannatti tehokurssi vessa-asiassa!


Tämän tehokurssin aikana sain kummasti kyyristellä rikkalapion- ja harjan kanssa, huiskia mopin varressa pitkin kanilaa ja kulutettua lähes kokonaisen pullollisen etikkaa, joka on oivallinen puhdistusaine kanien pissakohdille, sillä se peittää hajun jopa kanin herkältä hajuaistilta.

Kuvat töpöttimistä ovat eilisillalta. Ylhäällä vasemmalla Ella, Miina ja Paavo ruokakipolla, oikealla Miina, Fionan takapuoli taustalla. Alhaalla vasemmalla Saku, oikealla Ella, Paavo ja Miina.

Koska otsikossa mainitsin risut, täytyy todeta tähän loppuun, että kuusenoksat tekevät taas pupuille hyvin kauppansa. Kuvassa Sakun takana hyvin näkyvä kuusenoksanippu ei kauan pölyä kerää, kun se on jo popsittu parempiin suihin.

18 kommenttia:

 1. Ihanat kanit. Näyttelymaailma on ihan omansa, eikä kukaan ulkopuolinen voi sitä ymmärtää, kun noustaan kolmen jälkeen ja lähdetään ajelemaan. Kahdenkymmenen vuoden kokemus takana. Samaahan se on eri lajeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ikinä pahemmin pitänyt ulkomuotonäyttelyistä, vaikka kasvattaessani kaneja tuli niissä edes joskus pyörähdettyä. Sen sijaan pet-näyttelyt ovat mielestäni oikein mukavia! Koirilla sitten vastaavasti mätsärit, mutta eipä ole tullut niissä kyllä oikein käytyä.. :)))

   Poista
 2. Aikoinani kävin tyttärentyttäreni kanssa hamsterinäyttelyissä ja täytyy sanoa, että kyllä näin aikuisenakin se tuntui niin liikuttavan mukavalta, kun oma hamsu sai jonkin sijoituksen. Lapsenlapselleni jäi rakkaat muistot näistä reissuista, varhain aamulla suunnistettiin Turusta käsin milloin Tampereelle, milloin Espooseen. Muu perhe jäi nukkumaan ja me, vanha ja varsa lähdimme hamstereinemme ajelemaan.
  Moni asiaa tuntematon ei osaa kuvitellakaan, että nämä näyttelyt eivät ole pelkästään mitään pikkulasten juttuja, vaan ihan aikuiset ihmiset siellä pääasiassa touhuavat ja tapaavat toisiaan harrastuksensa puitteissa. Muistan yhdenkin opiskelijatytön Oulusta, joka ajoi eteläiseen Suomeen näyttelyihin kasvattamiensa hamsujen kera.
  Omille marsuillenikin maistuivat kuusen neulaset, talviaikaan haimme metsästä, ostetun joulukuusen oksia ei uskallettu antaa.
  Oi, ihania muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyiden perässä kyllä kummasti ajellaan pitkiä matkoja :)
   Ovat sosiaalisia tapahtumia, joten niihin mielellään ajaa tapaamaan ihmisiä.
   Vaan se on erityisen mukavaa, että niissä käy niin monen ikäisiä ihmisiä, eli ovat hyvinkin laajasti eri ikäluokkien suosiossa.

   Poista
 3. Mä ja kanit tullaan ainakin tonne Akaalle! Kiva, kun nyt jo on järjestetty pet-näyttelyt, kun on kuitenki taas uus kani talossa nii pääsee sekin ekaa kertaa arvosteltavaks. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun se sun pikkuinen onkin nätti!
   Piti ihan käydä kurkkimassa blogissasi, millainen töpötin on :)

   Poista
 4. Hienoa, että karvapallerot ovat oppineet siisteille tavoille! Ja upeaa, että olet jaksanut heitä siihen kannustaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut TODELLA työn arvoista! Kyllä osaa arvostaa sitä, kun muutamat papanat vain lakaisee lattialta päivittäin, muuten on kaikki veskilaatikossa ♥

   Poista
 5. Kyllä ne puputkin oppii siisteiksi, tiedän sen, kun mulla niitä on myös ollut melkein aina, paitsi nykyään, kun asun rivarissa.
  Kyllä olisikin ihana omistaa pupuja ja touhuta nuiden kanssa.-
  Keväällä aina vieläkin katselen ulkona, kun alkaa voikukat pistää ensimmäisiä vihreitä maanpinnalle..aina tulee puput mieleeni, että nyt olisi pupuille jo vihreetä!
  Onnea blogillesi 4kk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kummasti oppii :)
   Yksilöissä on todella paljon eroa.

   Meillä esimerkiksi Fiona on ollut kuin itsestään todella siisti, sitten Saku ja Miina ovat aina olleet todella sottapyttyjä. Tehokurssi kummasti kuluikin lähinnä siinä, että sai nuo kaksi sottapyttyä ymmärtämään, että se vessalaatikko on siinä ihan syystä! :D

   Aikaisemmin kun meillä asui kanit täällä sisätilassa, niin pidin tärkeänä tuota siisteyttä. Nyt kun niillä on oma tila talomme viereisessä rakennuksessa, niin ollut vähän "hövelimpää" tämä siisteys. Ennen kuin nyt, nyt tuli taas tiukka järjestys ;)

   Poista
 6. Aina kannattaa tehä tehokurssi,siitä näkee miten toimii tehot sen jälkeen :D,kyllä ne nuo puputkin oppii pikkuhiljaa olemaan sisällä siisteinä,etteivät lattialle tee,jos nyt jokin kakkara sattuu löytyy,,,,niin ei kait se nyt haittaa tee :D.

  Täällä on kiva käydä kattelee kuviasi pupuista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidestä kanista lähtee aivan hurja määrä papanaa yhdessä vuorokaudessa, puhutaan sadoista palleroista. Niinpä tuo parisenkymmentä papanaa matolla on kuin tyhjää vain :)))

   Kunpa tulisi aurinkoisia ilmoja, niin pääsisi pupuja kuvailemaan vähän pihallekin. Tosin, meillä on tähän vuodenaikaan todella pimeä piha, vaikka aurinko paistaisikin, mutta on se sentään VÄHÄN valoisampaa kuin pilvisellä säällä ;)

   Poista
 7. Suloiset puput ja kiva että tehokurssi helpottaa elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Huomattavan paljon :)

   Poista
 8. Anonyymi26.1.15

  Voisit tulla pitämään vessakurssin tännekin! Aina luulen, että nyt nuo on oppineet siisteiksi, kunnes vaihdan pelletit vessalaatikosta, ja taas ne unohtavat mikä sen laatikon tarkoitus olikaan :D t.Johanna ja Aatos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla tapana, että kun laitat veskin uudet kuivikkeet, niin heität siihen päälle vähän vanhoja? Se on hyvin tepsivä konsti usein ja itse olen käyttänyt sitä. Alussa kun tämän kunnon tehokuurin aloitin, niin jätin uusien päälle aika paljonkin vanhoja, sitten olen pikkuhiljaa vähentänyt. Vieläkin heitän siihen uusien päälle jokusen "hajumerkin" :)

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)