15. tammikuuta 2015

Kevään ensiaskeleet

Joku saattaa miettiä otsikon nähdessään, että mikäs ihmeen kevät se tammikuussa on?

Vaan kyllä se kevät kummasti alkaa ajatuksissa liikkumaan jo tässä vaiheessa vuotta. Se hiipii aina salakavalasti siinä vaiheessa, kun päivät alkavat hiljalleen pitenemään ja aurinko näkyy myös pikkuhiljaa taivaalla hieman korkeammalla.

Ja se aurinko tänään itseasiassa näyttäytyikin, vaikkakin suurimmaksi osaksi vain pilvenraosta kurkistellen. Suureksi harmikseni en ehtinyt kunnolla valoisaan aikaan ulkoilemaan. Vasta hämärän jo hieman hiipiessä nurkan takana, kävin Tahvon ja kameran kanssa ihailemassa maailmaa.

Taivas oli upea tänään! Valo suodattui pilvien raoista niin, että se muodosti erisävyisiä kerroksia taivaalle. Puiden takana taivaalla kohosi värikerroksia, jotka olivat aivan upeita. Ja kuinka ollakaan, siellä kameran kanssa kulkiessa se tunne keväästä vain vahvistui, kun havaitsin pajupuskissa jo pönöttävän pulleita pajunkissoja. Trallallaa, talvesta tästä viis, kun kevät se sieltä jälleen tulee siis.. ☺


 
 
Tuota Tahvon "villakerrastoa" kun katsoo, niin en yhtään ihmettele kuinka se viihtyy yleisemmin ottaen paremmin ulkona pakkasessa, kuin täällä sisällä lämpöisessä. Se on onnessaan pihalla pakkasessa, jossa miellään makoilee hangessa, haluamatta tulla sisälle.
 
 

26 kommenttia:

 1. Oi, miten suloinen Tahvo :)
  Ihanan värinen taivas, tosi kauniit sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi tulla lisääkin tällaisia "taivaspäiviä"
   - tietysti erityisesti silloin, kun ehtisin kunnolla kuvaamaan ;-)

   Poista
 2. Ihana Tahvo ♥ Eipä tule kylmä noissa villapöksyissä ulkona, mutta sisätiloissa voi hieman "hikoiluttaa" ;) Meidän edesmennyt lappalainen viihtyi parhaiten ulkona ja viileässä eteisessä.
  Kauniit ja minusta ihan selvästi keväiset sävyt noissa ottamissasi taivaskuvissa. Ihanaa kun päivät pitenevät, jää enemmän aikaa kuvaamiseenkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lappalaisella oli siis samat metkut kuin meidän pojankoltiaisilla - eteinen on huoneista parhain! Etenkin ulko-oven lähettyvillä, jossa viima puhaltelee, on meillä poikien lempparipaikka. Mitä kylmempi ja vetoisempi, sen parempi! Ollaan tuumattukin, että toimivat mitä parhaimpina ovitiivisteinä! :-)

   Kyllä tämä kevään odottaminen on mainiota aikaa. Juurikin se ilo siitä, kun oikeasti tapahtuu jotain kokoajan: päivät pitenevät hitaasti, mutta varmasti. Ja tässä mitä pidemmälle vuotta mennään, alkaa vauhti kiihtymään. Ihanaa aikaa!

   Poista
 3. Tänään kuulin jo titityyn! Tai no oikeasti se oli tyy-ti, kun olin kaupungissa. Viherpeippokin jo soi. Tulee se kevät sieltä.

  Ihanat karvahousut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, titityy tai tyytti, helpostikos nuo sotkee! :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Melkoisen hämärää oli jo kuvia ottaessa, joten sai kameraan laittaa säätöjä korkeuksiin, mutta onneksi nyt edes jotenkin onnistuivat lopulta :)

   Poista
 5. Komea on Tahvon talviturkki, varmasti tarkenee. Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten tuossa alkukesästä koittaa se aika, kun tämä komeus ottaa ja putoaa. Käytännössähän se siis tarkoittaa sitä, että koko koti saa pehmoisen karvapäällysteen ja karvaa on joka paikassa. Sitten Tahvoa vain harjailee ja harjailee ja harjailee.. ja jokaista irronnutta karvakasaa katsoessaan tuumaa että "jes, noin paljon vähemmän karvaa putoamassa sisälle!" :D

   Poista
 6. Tahvolla on tosi makeet villapöksyt! Meidän Rasavilillä, jolla peppu pyörii muutoinkin peri naisellisesti, on myöskin pökissä uhkeutta. Hassun näköinen peba siis täällä meidän mimmillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa aina hymyilyttää tuo nimi - Rasavilli! :)
   Olisimme voineet Tahvon nimetä samalla nimellä,
   näin jälkikäteen ajateltuna ja sen kanssa eläessä.. ;)

   Poista
 7. Jo on kevättä ilmassa, pajunkissat ja Tahvolla ihanat villahousut! Hyvän mielen postaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Tahvon villahousuja ajatellen, voisi niitä kunnon pakkasiakin tulla vielä, ettei ole poika ihan turhaan kasvattanut villoja :)

   Poista
 8. Täälläkin on jo ehtinyt tulemaan kevätfiilis vaikka on vielä täysi talvi.:) Ihanaa, kun on jo aika valoisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa juuri katselin, kun räystäiltä vedet senkuin lirisee.. kummasti taas tuli kevät mieleen, vaikka tiedän, että kyllä se KUNNON talvikin sieltä ehtii vielä sitä ennen tulla. Tosin siinäkin on oma hohtonsa, rakastan nimittäin kovasti talvista maisemaa! ♥

   Poista
 9. Ihana Tahvo ja kyllä sitä kovasti itsekkin on jo keväässä kun päivä yhtään pitenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva seurailla, kun päivä alkaa pitenemään yhä kovemmalla tahdilla, mitä pidemmälle vuosi menee. Seurailen aina välillä tulevia päivänpituuksia 10 vrk sääennusteesta. Kymmenessäkin päivässä tapahtuu jo kummia:
   Päivän pituus ma 19.1: 6h 42 min
   Päivän pituus ke 28.1: 7h 25 min

   Poista
 10. Kylläpä tuntui täälläkin ihan keväältä,ku räystäiltä vettä tippui,ihan keväinen olotila tuli :) ja kun kattelee luontoa huomaa sen paremmin!
  Vau upeet housut Tahvolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa sitten taas vaihteen vuoksi alkaa säät kylmenemään - taas kerran! Tänä talvena kyllä sahaa tämä lämpötila niin edestakaisin, että huhheijaa. Pakkasilma tosin tarkoittaa sitä, että suurempi todennäköisyys nähdä kirkas taivas ja kenties siis auringonvaloa :)

   Poista
 11. Juu, kevään odotus on meillä suomlaisilla niin vahva, että tammikuussa jo aletaan siitä haaveilu :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vielä sellainen, että jokaisen vuodenaikaan, huomaan odottavani sitä seuraavaa vuodenaikaa. Kesän lopussa alan odottamaan syksyä, syksyä talvea. Nyt kun sitten talvessa mennään, niin mikäpäs se mielessä siintääkään, kevät ;-)

   Poista
 12. Komeet on Tahvolla villapöksyt. Joo.

  VastaaPoista
 13. Hei! Löysin tämän blogin, jostain linkkaa blogisi postauksesta ja ajattelin liittyä lukijaksi, koska blogisi on mielestäni kiinnostava :) Ja muuten tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipsanrallaa!
   Erittäin kiva kun olet tiesi löytänyt tänne, olet tervetullut :)
   Mukavaa myös aina kun kommenttia jätetään, piristää niin kummasti päivää :)

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)