22. joulukuuta 2014

Tympääntyneet talvitöpöt & hankiturre

Katsahtaessani eilen ikkunasta ulos, huomasin ilokseni taivaan olevan kirkas ja sen myötä olikin mukavan valoisaa ihanuutta! Siispä päätin siltä seisomalta napata kamera kaulaan ja raahata sitten jonkin töpöhännän ulos kuvattavaksi.

Vaan, simsalabim! Samantien kun pääsin pupu kainalossa pihalle, oli taivaan täyttänyt sankka pilviverho. Jokin pupujen suojelusenkeli ilmeisesti tuumasi, että jättää eukko kaniraukat rauhaan, kun laitetaan taivas pilveen. Vaan e-he-heiii, en antanut sen lannistaa vaan pimeydestä huolimatta köpöttelin Miinan kanssa pihalle. Lalalaa.. ☺


Miina ei kyllä näyttänyt arvostavan sitten yhtään tätä talvista kuvaussessiota. Siinä se mökötti koko ajan kulmat kurtussa. Aika pian sitä sitten mentiinkin takaisin sisälle, jossa Miina näytti taas tyytyväiseltä, ravisteli käpäliään sen oloisena että "hyh sentäs, olipas inhaa".

Seuraavaksi pihalle lähti Fiona, joka tosin nykyään kulkee lähinnä nimellä Fiikus. Rakkailla lapsilla on monta nimeä - josain tämäkin muunnos suuhuni on eksynyt ja niinpä pölypallukka on Fiikus.Mitä talvesta nauttimiseen tulee, on lumi ja pakkanen meidän perheessä ainakin jonkun karvaturrin mieleen. Mitä kylmempää ja runsaslumisempaa, sen tahvomaisempi sää. Eilen se jo tyytyväisenä makoili pihalla katselemassa maisemia, kun on lunta jonka päällä nököttää.


Täytyy myöntää, että vaikka itsekin pidän talvesta, niin kun ulkona alkaa olemaan se -25'C ja katselen Tahvon tyytyväistä kieriskelyä tai nukkumista keskellä pihaa, saan hieman kylmiä väreitä kulkemaan selkäpiissäni. Vaan Tahvo nauttii ☺

Ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä: Leenu-kanan hautominen epäonnistui, sillä tiput olivat menehtyneet muniin. Ne eivät onneksi olleet vielä kehittyneet edes kovin pitkälle. Leenu siirtyi sinnikkäästi pannukakuksi uuden munakasan päälle, joten merkitsin muutaman munan, joita se saa hautoa, mikäli vielä halua riittää. Pannarin seikkailut jatkuvat.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi22.12.14

  Hei, mitä mieltä olet että voiko sisäkanin viedä nyt talvella ulos? Kani on siis kesäisin ollut ulkona ja syksyllä jonkim verran. Ei siis ole tottunut viilempiin ilmoihin. Silti sitä haluaisi tarjota kanille erilaista liikuntamahdollisuutta, mutta oisiko siinä vilustumisen vaara? Kuinka helposti kani voi muutenkin vilustua? Kiitos jos ennätät vastaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Komea pörröturkki tuo Fiona/Fiikus :)

  VastaaPoista
 3. Voiiii! Mitä pupuja <3 Ihastuttavia! Minä en ole rohjennut päästää meidän kaneja talvella ulos lainkaan, eikä toinen niistä ole näyttänyt mitään ulkoiluhalujakaan kun ovea on sille raotettu :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)