27. joulukuuta 2014

Ajatuksia ajatuksista

Oivalsin juuri, että jouluaattona tälle uudelle blogilleni tuli ikää tasan kolme kuukautta. Tosin, varsinaisesti aloitin tämän blogin aktiivisen kirjoittamisen vasta parisen kuukautta takaperin, mutta tuntuu toisaalta kuin tänne olisi jo kauemminkin kirjoitellut ☺

Bloggailu on yksi tämän päivän mukavimmista asioista mitä internet sisällään kantaa, etenkin kun erilaisia blogeja on niin laidasta laitaan. Itse luen hyvinkin monenlaisia blogeja, sillä on hienoa, kuinka pystyy pienessä hetkessä tutustumaan niin monenlaisiin elämän osa-alueisiin, ihan vain omalla koneella nököttäen.

Itse pidän kirjoittamisesta, joten blogin pitäminen on siksi hyvin luonteva tapa jakaa joitain palasia elämästä. Elämä toki pitää sisällään hyvin laajalti erilaisia asioita, joten johonkin tiettyyn osa-alueeseen painottunut blogi pysyy hyvin järjestyksessä, vaikuttamatta täydelliseltä sekametelisopalta. Onhan tämäkin blogi siksi keskittynyt lähinnä yhteen elämäni osa-alueeseen, eläimiin ja luontoon, jotka ovat hyvin suuri pala elämääni.

 
Mitä vanhemmaksi sitä tulee, miettii monia asioita yhä enemmän ja laajemmalti, ja sen mietinnän myötä ne helposti myös muuttuvat joltain osin yhä merkityksellisemmiksi. Tässä tapauksessa, luonto ja eläimet.

Siinä missä lapsena tai nuorena katsoi asioita paljolti omalta kannaltaan, huomaa vanhemmiten näkökulman liukuneen yhä enemmän vastakkaiselle puolelle. Oli kyseessä sitten luonto, oma koira tai tehotuotanto, miettii tekemiään päätöksiä yhä vain suuremmassa määrin niiden kannalta katsottuna.

Vaan, vaikka sen kuuluisan mustan ja valkean väliin on tullut ajan saatossa yhä enemmän vakavammin otettavia harmaan sävyjä, on leikkisän lennokas ote asioihin silti yhä menossa mukana. Eläinten kanssa hymy on herkässä ja kaikki pienen pienet hetket niitä suurimpia.

Vaan kuten sanottua, luen mielelläni erilaisia blogeja. Päällimmäisinä erilaiset eläin- ja luontoaiheiset blogit, kirjallisuusblogit, matkustusblogit, sisustusblogit. Jos juuri sinä jostain kumman kautta tänne eksyit ja uskot, että blogisi voisi olla mukavaa luettavaa, niin kerro kuinka tieni sinne löydän! ☺

11 kommenttia:

 1. Juuri tässä ihan samoja asioita kelasin. Mun blogi täyttää kuun vaihtuessa vuoden! Uskomatonta. Monta vuotta suunnittelin blogia, mutta mietin ettei mulla ehkä riittäisi sanottavaa. Nyt on välillä sellainen "turpa kiinni ja lopeta jaarittelu"-ongelma.

  Ja sitten ne värit. Ihan samoja ajatuksia niistäkin. Olen ollut nuorena varsin radikaali, en olisi ikinä voinut kuvitella että voisin syödä itse kasvattamiani eläimiä. Niin vaan sitä on takki kääntynyt niin että viuhe on vaan kuulunut, ja olen siitä äärimmäisen tyytyväinen. Elämä on helpompaa kun asiat eivät ole aina joko oikein tai väärin, vaan siinä välissä on muitakin vaihtoehtoja.

  Kiitos blogistasi, se on mukavaa seurattavaa!

  VastaaPoista
 2. Jos lukukoiran virassa olevan mäyräkoiran blogi kiinnostaa, tässä osoite: kuonokirjassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Olisipa enemmänkin aikaa lukea blogeja. Varsinkaan ulkomaalaisiin ei ehdi keskittyä. Joitakin blogeja on tullut seurattua jo pian kolme vuotta. Siinä ajassa tapahtuu jo kaikenlaista.

  VastaaPoista
 4. tosi kauniita kuvia ;) ihanaa uuttavuotta siulle!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi28.12.14

  Jos yhtään kiinnostaa tällaisen raakileblogin lukeminen, missä seikkailee hevonen, pari kissaa ja muutama koira, niin vilkaise ihmeessä tänne: http://mylifedoglife.blogspot.fi/
  Ps. KIITOS tästä blogista<3 luin aikoinaan riemuloikkaa, ja et arvaakaan kuinka onnellinen olin löytäessäni teidän eläinpoppoon uudestaan :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin lueskelen monenlaista, paitsi en sisustusblogeja niinkään. Bloggailu on 2000-luvun ilmiö, johon minäkin innolla lähdin mukaan, enkä ole mitään kielteistä siinä huomannut. Hyvää uuden vuoden bloggailua sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Sulla on tainnut olla aiemminkin blogeja, eikö vaan? Eri nimillä vaan. Onnea uuden blogin kanssa ja oikein hyvää tulevaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi28.12.14

  Onpas mielenkiintoinen tämä sun eläinkattaus :-), jään iloiten seuraamaan mun karvahäntieni kanssa!

  - Pirjo-emäntä sekä kissat Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
 9. Ollaan tiälä kääty kahtelemassa. Ja samaten sielä eellisessähhii. Mukavija juttuja ja hienoja kuvija.
  Minun ploki täättää vuuen helemikuussa. Eli alottelijoeta ollaan. Äet on minun sihteerj ja minä tämmönen määräkoeran pötkylä. Jolla on kuulema välillä liijjannii paljo asijata. Sannoo äet.
  Kääppä kahtomassa jos tämmösen savolaespoejjan tuumaelut kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 10. Onnea tuoreelle blogille!
  Se on (yltäkylläistä) rikkautta, että on varsin erilaisia blogeja. Samasta aiheestakin voi kirjoittaa niin monella tavalla.
  Itsellä ainakin on vaikeuksia keskittyä blogissa vain yhteen aiheeseen. On niin paljon kaikkea mielenkiintoista :) Niinkuin eläimet, luonto, valokuvaus, sisustus, matkustus, käsityöt jne jne.

  VastaaPoista
 11. Kiva, että olit löytänyt blogiini, löysin minäkin tänne;) Ihania kanasia, pupusia ynnä koiruleita ja kisuja sinulla, todella!! Mukavaa loppuvuotta.

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)