6. marraskuuta 2014

Maalaisturre maailmalla

Tänään se sitten tulla tuprutti tänne Kanta-Hämeeseenkin lunta oikein taivaan täydeltä. Maa kuitenkin peittyi vasta illemmalla, joten päivällä ei valkoisen vallankumouksesta ollut vielä tietoakaan.

Säät eivät juurikaan suosi kameran kanssa ulkoilijaa, sillä hämäryys on sitä luokkaa, kuin kulkisi perunasäkki päässä - vähän valoa yrittää jostain kohdin kurkistaa.

Olihan sekin suorastaan hieman surkuhupaisaa, että hämärässä liikkeestä päälle kytkeytyvä ulkovalomme räpsähti tänään railakkaasti loistamaan klo.11 aikaan aamupäivästä sen ohitse kulkiessani.

Vaan kuten sanottua, Maurin kanssa oltiin matkassa ja hämärästä huolimatta kamerakin kaulassa kiikkui. Kävimme muun muassa Hämeenlinnassa Varikonniemellä köpöttelemässä. Varikonniemi on vuosia ollut yksi mieluisimpia paikkoja ulkoilla, sieltä lähtee polkuja jos johonkin ilmansuuntaan.

Oi katsohan, vaari, pientä hauvaa (hau hau), mi ikkunasta kurkistavi..  ♪ ♫
Päätin myös tarjota Maurille taas annoksen kaupunkihulinaa, joten kun työasioissa kävin kaupungilla asioimassa, päätin kaartaa kierrosta kaupungilla Maurin kanssa köpötellen. Ripaus "suurta maailmaa" aina silloin tällöin pitää maalaisturrikan mielen vetreänä.

Landepaukku lappalainen katseli silmät suurena jokaista vastaantulijaa, kuin ne olisivat jokainen lähestynyt juuri sitä ja häntä heilui hilpeästi huiskutellen. Että landelta terve!


Viikonloppuna olisikin sitten luvassa enemmänkin lappalaista louskutusta, kun Helsingissä on Maurin suvun jälkeläistapahtuma. Paikalle on näillä näkymin tulossa niin Maurin emä kuin isäkin, samoin kuin yksi sisko, joita onkin mukavaa nähdä ☺


Toinen asia onkin, kuinka aina yhtä viriili Mauri selviää repeämättä liitoksistaan, mikäli paikalla on yhtäkään edes himpun verran juoksulta tuoksahtavaa tyttöstä. Siinä olisikin nimittäin sitten taas melkoiset serenadit, mitä Maurista railakkaasti raikaisi halki kaupungin.

Do-Re-Miiiii.. ♪ ♫

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä sitä kelpaa köpötellä milloin missäkin maisemissa :)

   Poista
 2. Voi ihanuus, mitä juttuja täältä löytyikään. Ihania kuvia hurmaavasta Maurista, että osaakin koiruus poseerata hienosti. Minkähän ikäinen hän lienee, se voi löytyä täältä muista tiedoista, kun saan kahlattua läpi:) Älysin tulla tänne vasta sitten tänne kun katselit merikuvani ankeutta, onneksi kävit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauri on alkanut nyt vasta oppimaan tuota kameran edessä nököttämistä. Tahvo eli tuo meidän seropipoika vasta onkin oikea "malli" sillä ei tarvitse kuin hieman osoittaa jotain kannonnokkaa tai kivenjärkälettä, niin siihen se jo pompahtaa istuskelemaan ja odottaa, että alan osoittelemaan mötikällä :D

   Poista
 3. Jep, täällä ollaan ja blogisi päivitetty kotipellon blogi-listaan.. voi tuota komistusta<3

  VastaaPoista
 4. Anonyymi9.11.14

  Kauniit koirat!
  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
 5. Hassu koira,aina suu auki kuvissa :D
  Tai se taitaakin olla hymy.
  Sori ihana koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, enpäs ollut itse edes kiinnittänyt huomiota.
   Taidan olla jo tottunut, että Mauri on niin nauravainen tyyppi ;-)

   Poista
 6. Kyllä Mauri on kaunis (vai komea?) koira! Ja aina niin iloisen ja onnellisen näkönen <3 !

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)