27. lokakuuta 2014

Pupujen pupellettavat

Kun vielä aktiivisesti kasvatin kaneja ja kotonakin oli töpöhäntiä enemmän, kului tuoreruokian huomattavasti suurempi määrä. Nykyään kun töpöttelee viisi kania, sekä tällä hetkellä vielä kaksi kyläilevää kasvattineitokaista joista toisella poikaset, ei ruokaa enää tarvitse ihan kärrykaupalla kotiin kantaa ☺

Lidl on hyvä paikka tuoreruokien ostoon, koska siellä on usein hyviä tarjouksia - ja vaikka ei olisikaan, niin kasvisten hinnat ovat hyvin asiallisia. Tänään täydensin töpöjen tuoreruokavarastoja joten koriin ja sen kautta kotiin päätyi paprikaa, retiisejä, kiinankaalia, villirucolaa ja parsakaalia.


Puput ovat ihania kun ne ruoka-aikaan kaikki viisi korvaparia rientävät juoksujalkaa luokseni ja sitten pyörivät ympärilläni, pyrkien kiipeilemään lahkeitani pitkin tai venyttämällä itsensä mahdollisimman pitkäksi, takajaloillaan seisoen.

Eilen illalla laitoin salaattia aktivointipalloon ja kun sitten kuljettelin sitä kohti kiinnityspaikkaa, puput pomppivat pallon perässä kuin krokotiilit veden pinnalla lipuvan lihapalan kimpussa, leuat loksuen. Pallo kiinni ja hopsisheijaa, koko jengi kimpussa ☺12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hyvin törmäysaltis ruuhka aina ruoka-aikaan, saa itsekin varoa mihin astuu :D

   Poista
 2. Hei, mikäs tuo tuollanen aktivointipallo on?? Vois olla kivat meidänkin pupuille, kun joutuvat niin ison osan päiväänsä olemaan häkeissä. Niillä on aika isot häkit (140cm pitkät, molemmilla pupuilla omansa) niin vois vaikka mahtua jotkut tollaset niihin vähän puuhaa antamaan.

  Ja olipas muuten mielenkiintoista tuo antamasi ruoka. Mä en ole antanut noista mitään meidän pupuille koskaan! Meillä saavat pääasiassa porkkanaa ja kurkkua, joskus myös salaattia. Onkohan meillä liian yksipuolista ruokaa...? (Saavat tuoreen lisäksi kyllä myös pellettiä ja kuivaa heinää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita metallisia palloja saa ihan eläinkaupoista ja myös joistain kaupoista, jotka myyvät sitä sun tätä. Ovat kivoja metallisia palloja, joihin voi sisälle laittaa juurikin esimerkiksi salaattia tai muuta herkkua :)

   Pupuille kun se heinä on se perusedellytys, niin periaatteessa kun se on kunnossa, niin sitten on jo kaiken perusta hyvä. Aika paljonhan porkkanaa noin yleisesti ottaen syötetään pupuille, mutta se on melko sokeripitoinen, kuten vaikkapa esimerkiksi omena, joten paremmat ravintoarvot kania ajatellen on useissa muissa tuoreruoissa. Kurkussa taas ei pahemmin ole ravintoarvoja eli se on ikäänkuin melko tyhjää ravintoa.

   Kannattaa kokeilla uusia erilaisia ruokia, pikkuhiljaa tietysti ettei masut mene sekaisin :)

   Poista
 3. Oi mitä herkkuja pupuilla! Retiisit on meillä pupun suurta herkkua, ei niitä vaan muista juurikaan koskaan ostaa. Lähinnä sillon, jos ite tehdään jotain salaattia johon sitä isketään, niin sitten jää loput retiisit eläimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ne osuu usein silmään, kun ovat niin kauniin punaisia palleroita :) ♥

   Poista
 4. Retiisejä! Mitenkähän muistaisin ostaa niitä tuolle pallerolleni seuraavalla kauppareissulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän herkkupyllyt napsii yleensä ensin retiiseistä varret, sitten tuuppivat tympääntyneenä itse palleroiset sivuun. Kun huomaavat, ettei varsia ole enää kertakaikkiaan jäljellä, niin uhrautuvat syömään itse retiisit ;)

   Poista
 5. Lempikirjani pikkuisena oli Tammen kultaisen kirjaston "Pieni harmaa aasi". Siinä lopussa oli kuva, kun puput toivat yksinäiselle aasille tarjottimen, jossa oli ihan samanlainen juhla-ateria kuin tuossa ekassa kuvassa :D No ehkä paprikat olivat porkkanoita mutta muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti lempikirja tuli monia ja monia kertoja läpi kahlattua, kun muistat vieläkin noin hyvin sieltä kuvan! :)

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)