3. huhtikuuta 2018

Karvapuustin vuosi 2017



Koska Karvapuusti vietti koko viime vuoden ommoo lommoo, on mukava kerrata tänne hieman koostetta viime vuoden touhuista ja tapahtumista - eli mitä kaikkea Karvapuustin perheeseen vuoden aikana kuului.

Viime vuoden kesään mahtui niin paljon sateisia päiviä, että tunne akvaariossa asumisesta ei ollut kovinkaan kaukana - etenkin meidän asuinalueellamme, jossa sadetta kertyi huomattavassa määrin suuremmin moneen muuhun alueeseen nähden.

Aurinkoisiakin päiviä onneksi mukaan mahtui ja niiden aikana nautittiin täysillä muun muassa omasta pihasta. Rakastan pihaa ja siellä olemista kesäaikaan. Ei sitä oikein osaa sanoin kuvaillakaan millaista iloa siitä saa - kun saa vain olla pihalla, eläimet saavat nauttia pihalla olemisesta, luonto valtaa tontin ja keväästä lähtien saa istutella erilaisia kukkasia ympäriinsä kaunistamaan ♥


Kanijengille valmistui viime kesänä uusi ulkotarha, jolla on kokoa noin 12 neliön verran. Lopullista kattoa ei siihen kuitenkaan saatu, joten sen virkaa toimitti suuri pressu. Tälle kesälle katto kuitenkin olisi tarkoitus rakentaa, ennen kuin puput pääsevät muuttamaan sinne.

Varsinaisen ulkotarhan lisäksi pupuja on ollut aina kauniilla ilmoilla mukava ulkoiluttaa nurmikoille asetettavissa aitauksissa, jotka voi siirrellä aina seuraavaan kohtaan, kun yhdestä on nurmi nakerreltu nysäksi. Nurmikkoaitaukset on mukavinta asettaa aina mahdollisimman lähelle tätä paikkaa:

Omenapuun alla on paikka, jossa on mukava viettää aurinkoisina päivinä hetkiä, ihan vain katsellen ja kuunnellen - milloin niitä pupujen pompotteluja ja nurmikon mussutusta, milloin lintujen laulua, milloin kimalaisten pörinää.

Toisinaan siinä istuessa voi kuulla kurnutustakin, etenkin iltapäivästä eteenpäin, sillä pihallamme elää kesäaikaan paljon sammakoita ja etenkin yksi, oletettavasti aina sama tyyppi, tapaa tulla nykyään joka kesä pihallemme kurnuttelemaan kovaan ääneen :) ♥


Kaniperheessä tapahtui viime vuonna monia muutoksia. Perheen vanhin mummupupu Miina kuoli juhannuksena, vajaan 8-v iässä. Loppuvuonna tuli Ella-wienerin aika, neidin ollessa 4-vuotias. Ellan kohdalla tällaista aikaisempaa poismenoa osasi onneksi odottaakin, koska hieman kookkaampi kani kyseessä.

Reissailu kuuluu myös oleellisena osana kesään ja yksi mieluisin tapa meille on vuokrata jostain päin Suomea mökki, johon miehen ja koirien kanssa suunnata lomanviettoon. Viime vuonna olimme suloisella hirsimökillä lammenrannalla, kaukana kaikesta. Koiria myöten nautimme olostamme ♥


Vierailimme koirien kanssa myös mm. Seitsemisen kansallispuistossa. Siellä olisi vaikka kuinka paljon näkemistä, me näimme siitä kauneudesta pienen palasen reissullamme.


Tulin myös käyneeksi katsomassa Kiikunlähteen, joka on Hollolassa sijaitseva luonnonlähde. Metsän keskellä, turkoosin sävyssä siintävä vesi oli aivan äärimmäisen kaunista katseltavaa.


Syksyllä jatkui sateiset säät, mutta sinne sateen sekaan sattuessa kauniimpia päiviä, tuli käytyä ulkoiluttamassa kameraa syksyä ikuistellen.


Loppuvuodesta myös kissamäärämme väheni yhdellä, kun alkoi tulla hyvin selväksi, että Vilma stressaa muiden kissojemme läsnäoloa. Tilanne eli kaikenkaikiaan noin 1½ vuoden ajan, jonka aikana kokeilimme tilanteeseen avuksi muun muassa rauhoittavaa adapteria, mutta tilanne ei muuttunut mihinkään - Vilma purki stressaamistaan pissaamalla ympäriinsä.

Vilma muutti loppuvuodesta kissatalon kautta uuteen perheeseen ainoaksi kissaksi. Vilman lähdettyä ja Manun & Karvisen jäätyä, vaikutti myös Karvisen käytös muuttuneen hieman rauhallisemmaksi verrattuna siihen, millainen se oli Vilman vielä meillä eläessä.

26 kommenttia:

  1. Ihania kuvia viime vuodestanne.Kesän kaipuu senkun kasvaa,kun katselee tällaisia kuvia.😊Paljon on teillä vuoteen mahtunut,iloa ja vähän suruakin.♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin huomaan, että kun selailen näitä kuvia, niin kipeästi vain kasvaa kaipuu kevääseen ja kesään ♥ Kuinka onkin, että sitä joutuu nyt näin kovasti odottelemaan!

      Poista
  2. Hieno elämyksellinen vuosi teillä on ollut. Mukavaa jatkoa myös tälle vuodelle. Kesää odotellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuosi oli kyllä kaikkineen aivan ihana ♥ Paljon riitti touhua ja tohinaa! Vaikka sinne sitten sekaan mahtui suruakin ja luopumista.

      Poista
  3. Upeeta nää kuvat täällä! <3

    VastaaPoista
  4. Tuommoinen siirreltävä aitaus olisi kanaparvellekin hyvä, tosin siinä pitäisi olla katto päällä. Maatiaiset lentävät kyllä kananlentoa paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä lentävät kummasti! :) Muistan kun meille tuli kanoja, sain niiden asunnon valmiiksi, mutta yli kahden metrin korkeudella oleva ovenpäällinen jäi ilman verkkoa kun kanat saapuivat. Tuumasin tuolloin että "nääh, ei ole tuolla kiirettä, ei ne kuitenkaan tuonne katonrajaan mene".. hah, siellähän ne heti seuraavana päivänä kököttivät kaikki rivissä ovenn päällä lähellä kattoa :D ♥

      Poista
  5. Anonyymi0.19

    Ihania kuvia ja eläimiä sulla! Kiitos vierailusta blogissani. :)

    VastaaPoista
  6. Voi apua noita kuvia niin ihania ja suloisia karvakamuja kaikki♥ Kylläpä vaan vuoteen mahtuu paljon kivoja juttuja, mukavaa luettavaa ja katsottavaa:) Kaunista päivää sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuosi oli kyllä monin tavoin hieno ♥ Vaikka mahtui sinne suruakin, myös kanat lähtivät uuteen kotiin syksyllä - mistä kirjoittelin tuolla paria aikaisemmassa postauksessa. Mutta kaiken kaikkiaan hieno vuosi :)

      Poista
  7. Miten ihania kesäkuvia ! <3 Ja eläimet myös on ihania, tietty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kidutan itseäni katslemalla näitä kesäkuvia, kun sitten iskee haikeus, kun pihalla on niin hirveät määrät lunta :)

      Poista
  8. Ihania karvakamuja! Tuo lähde on uskomattoman kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ilo silmälle! Sinne joutuu vain hieman rämpimään, kun se on sellaisen metsärinteen alapäässä. Sitten saa pitää jalkansa vahvasti maassa, ettei plumpsahda veteen :)

      Poista
  9. Anonyymi12.19

    Kaunis blogi ja kauniita kuvia. Katse noissa lepää:) T.Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! ♥ Mukava, että muutkin tykkäävät kuvista :)

      Poista
  10. Ihania kuvia!
    Ja noita pupuja, voi ihania ovat, niin suloisia, tykkään niistä tosi paljon!
    Blogissani on arvonta, jos tykkäät tulla mukaan.
    Hyvää viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo adjektiivit sopivat pupuihin mitä täydellisimmin :)
      Koska viikonloppu hurahti ohi silmien, niin en nyt toivottelekaan "samoin hyvää viikonloppua" vaan mukavaa uuden (keväisen) viikon alkua!

      Poista
  11. En ikinä oo kuullut tuommoisesta kun Kiikunlähde! Toihan on valtavan kaunis. Pitää tätä googlen kautta lisää kattella =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä muistaakseni löytyykin ihan kivasti juttua ja kuvia kun Googlen kautta etsii :)

      Poista
  12. Hienoja kuvia. Piti oikein googletella toi kansallispuisto ja lampi. Luonnosta löytyy kauneutta, vaikka keli ei aina niin ihmisen mukanen oliskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lampi on aika veikeä, kun se on melko piilossa puiden keskellä. Sinne kun tiensä löytää, niin mikä kauneus odottaakaan! :)

      Poista
  13. Nämä kuvasi kaikenkarvaisista ystävistäsi sekä luonnosta ovat ihanaa katseltavaa:)
    Ihana tuo Kiikunlähde, voin vain kuvitella kuinka upea se oli livenä:)
    Ihanaa viikkoa sinulle! T: -Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Kiikunlähteen vesi on niin kirkasta, että ihanasti näki aivan selvästi, kun kalat uiskentelivat siellä. Vesi on siis täysin kirkasta, ihan uskomattoman kaunista! ♥

      Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)