29. syyskuuta 2018

Masukesä

Suomen kesä tuntuu yleisestikin liian lyhyeltä, mutta tänä vuonna se oli omasta mielestäni aivan erityisen lyhyt. Suorastaan pätkä. Tällä ajan ohikiitävällä etenemisvauhdilla lienee tekemistä sen kanssa, että olin suurimman osan kesästä raskaana - heinäkuun loppupuolella meille nimittäin syntyi esikoinen, pieni tytär ♥

Raskausaika kului kepeästi, mutta viimeisinä viikkoina tunsin itseni (normaalia enemmän) rantautuneeksi ryhävalaaksi. Kesä siis suuresti sujui masun kanssa hyllymisessä paikasta toiseen, samalla kun sisuskalujani potkittiin uuteen uskoon harva se hetki :-)

Kesään mahtui kuitenkin aivan lukemattoman monia kauniita päiviä! Kanit saivat tänä kesänä nauttia aivan toden teolla ulkoilusta nurmiaitauksessaan, koska säät sallivat sen mitä mainioimmin. Aivan kesän alussa kanien ulkotarhaan myös rakennettiin uusi tukeva peltikatto, jonka rakentaminen edellisekesänä jäi huonojen säiden (tai laiskuuden) vuoksi. Tänä kesänä kanit ovat siis saaneet nauttia elämästään tukevan peltikaton alla.


Mikäli tarhan etuseinässä näkyvä "verhoilu" herättää kysymyksiä, kyseessä on aurinkosuoja. Kesällä etenkin keskipäivän aikaan aurinko paistaa suoraan kanitarhaan, joten tästä syystä etuseinällä on verho estämässä paahdetta. Vanha suihkuverho muuten kyseessä, mitä mainiointa uusiokäyttöä hiiola-hei :-)


Keväällä ja alkukesästä tuli käytyä vielä tuttuun tapaan talsimassa luonnossa - ennen kuin vauvavatsan kanssa lyllertäminen alkoi käymään liian tukalaksi kumpareiden ylitse kömpimiseen.

Kevät on lempiaikani vuodesta ja joka vuosi sitä odotan yhä suuremmin. Kamera kaulaan, koira kaveriksi ja yhdessä luontoon! Nämä kuvat ovat tämän vuoden keväältä ♥


Kesään mahtuu aina myös oleellisena osana järvellä soutelu - luonnollisesti koirien kanssa yhdessä. On aina hymy hyvin herkässä, kun nallet pomppaavat kilpaa veneeseen ja siellä seilatessamme sitten tähyilevät maisemia.


Yksi kauneimmista maisemista joita itse tiedän, on auringonlasku järven taakse. Se on niin lumoavan kaunis näky, etten ikinä kyllästy siihen. Tämän vuoksi järvenselälle soutelunkin ajoittaa mieluusti kesäiltaan, jolloin aurinko hiljalleen hiipuu horisontin taakse. Tätä täydellistä maisemaa on tallettanut taas mielensä sopukoihin, jotta sitä jaksaa odotella jälleen ensi kesään.


Yhteiselo lapsen ja pörröisten perheenjäsenten kanssa on lähtenyt alusta saakka sujumaan hienosti. Odotan mielenkiinnolla aikaa, kun lapsikin kasvaa ja alkaa yhä enemmän kiinnittämään huomiota ympäristöönsä - ja karvaisiin perheenjäseniin.

Kunhan pieni liikkeelle lähtee, tulee eteen varmasti myös haasteita, lähtien aina siitä, että täällä jokaisella on oikeus olla omassa rauhassa niin halutessaan - oli kyseessä sitten koira, kani tai kissa. Toisin sanoen, jokaisella on oltava paikka jossa tietää saavansa olla rauhassa.

Mielenkiinnolla tulevaa odotellen :-)

13 kommenttia:

 1. Onnea sylin täydeltä <3 On sinulle kyllä valikoitunut aikas hirmuisen kuuma odotuskesä, onneksi se on takana ja edessä ihana vaaviaika. Kaninpehmoisia päiviä kera vauvatuoksun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli onneksi sellainen hieman erikoislaatuinen juttu, että raskausaikana siedin hellettä aivan äärettömän hyvin. Yleensä en pidä helteistä, mutta raskausaikana se tuntui vain mukavalta. Erikoista, mutta totta :) Kovasti kiitoksia onnitteluista! ♥

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut pienokaisen syntymän johdosta! Iloa ja onnea jokaiseen päivään!

  VastaaPoista
 3. onnea paljon paljon!! onnellinen teiän pieni kun saa kasvaa eläinten kans <3 ihanaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hän on itse samaa mieltä :) Itse olisin lapsena kovasti tykännyt, kun olisi ollut paljon eläimiä.

   Poista
 4. SylvesteriG17.34

  Ihan sylin täysi onnea teille! Aikoina kun meidän esikoinen syntyi koira kiinnittyi häneen heti kun sairaalasta kotiuduttiin. Olivat ylimmät ystävät aina ennen kun koira vanhuuteen kuoli 16 v. Tyttö oli sillon 9 v ja kova paikka menettää se suojeleva ystävä. Nyt on tyttö jo melkein täysi ikää ja välillä yhdessä muistellaan Seriä. Tykkään että hienoa kun lapsi saa kasvaa eläinten kanssa perheessä. Se on iso rikkaus. Vielä siis iso onnen toivotus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista ♥ Itsekin koen, että on omanlaisensa rikkaus saada kasvaa eläinten parissa. Siinä voi myös oppia paljon vastuuntunnosta ja empatiasta.

   Poista
 5. Onnittelut!

  Ihania kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ♥ Ja kiitoksia! :-)

   Poista
 6. Paljon onnea koko perheelle <3
  Upeita kuvia, aws <3

  VastaaPoista
 7. Oikein isosti onnea! Ilmankos täällä onkin ollut pitkään hiljaista.

  VastaaPoista
 8. Suuren suuren onnittelut koko perheelle! Teillä onkin paljon uusia tulokkaita ja paljon mukavaa puuhaa!

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)