1. lokakuuta 2018

Mennääks metsään

Tänään ei alkanut ainoastaan uusi viikko, vaan samalla myös uusi kuukausi. Yöt on välillä olleet jo kylmiä, joten hiljalleen alkaa kasvitkin menettämään loistoaan. Kuitenkin värit ovat luonnossa paikka paikoin tällä hetkellä upeimmillaan.

Joitain päiviä takaperin nappasin metsäreissulle mukaan Tahvon ja kameran. Aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta, joten oli aivan sanoinkuvailemattoman hieno tunne tallustaa metsässä, katsellen miten aurinko sai ruskan loistamaan entistä kirkkaammin värein.


Tahvo alkoi tämän vuoden alkupuolella oireilla kulkemistaan niin, että muun muassa makuulta noustuaan sen käveli oli toisinaan hieman vaivalloista. Aloin hyvin vahvasti epäilemään nivelrikkoa ja epäily vahvistui eläinlääkärissä, kun kävimme kuvauttamassa selkää ja lonkkia. Selkä näytti hyvältä, mutta lonkat ovat tasoa C/D ja sen lisäksi niissä tosiaan on nivelrikkoa - toisessa melko runsaastikin.


Tahvolle aloitettiin Cartrophen-pistossarja, joka ensin laitettiin viikon välein ensimmäisen kuukauden ajan ja tästä eteenpäin se on laitettu kerran kuukaudessa. Alkuun tilanne ei muuttunut mielestäni parempaan lainkaan - pikemminkin päinvastoin.

Kuitenkin, nyt kuukausien jälkeen tilanne on alkanut tasoittumaan. Tahvo saa pistoksen yhä kerran kuukaudessa ja sen lisäksi sen ruokavalion lisänä on glukosamiini- ja MSM-jauheet. Näistä kaikista yhdessä näyttäisi olevan selvästi apua, sillä Tahvon tilanne on pysynyt nyt tasaisena.


Reilu kuukausi takaperin Tahvo täytti 9-v. Jalkojen tilanne on saanut paljon miettimään sitä, kuinka kauan Tahvo mahtaa saada elää mahdollisimman kivuttomasti ja tyytyväisenä. En haluaisi ajatella eroa vielä, etenkin kun tilanne nyt on pysynyt hyvänä, mutta väkisinkin se on mieltä toisinaan vallannut - etenkin kun vielä kesälläkin tilanne näytti huonolta. Mutta pidämme lippua korkealla! ♥

19 kommenttia:

 1. Toivottavasti Tahvo saa vielä viettä kivutonta elämää pitkän aikaa! Ihana karvaturri sinulla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä täällä todellakin toivotaan ♥ Nyt on ehkä jo enemmän toivoa sen suhteen, kun näkee kuinka lääkitys on alkanut ajan kanssa tehoamaan. Parasta toivomme ♥

   Poista
 2. Onpa ihania kuvia! :)
  Kaikkea hyvää Tahvolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥
   Myös Tahvon kanssa kiitämme :-)

   Poista
 3. tahvo on tosi nätti <3 mun kaverin koiral oli kans nivelrikkoo ja sen lonkat tais olla kans huonot. sai musta tätä samaa lääkettä ja sil kans auttoi kyl kivasti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tosiaan kuullut sangen myönteistä juttua - tosin on niitäkin joilla ei ikävä kyllä ole auttanut. Onneksi Tahvolla kuitenkin vaikuttaa tämä auttaneen todella kiitettävästi ♥

   Poista
 4. Voi Tahvoa <3 Onneksi apu on oloa helpottanut. Kauniita kuvia olet ottanut. Mukavaa tiistaita Sinulle ja Tahvolle rapsutuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kiitämme! Vien rapsut Tahvo-tohvelille perille :o)

   Poista
 5. Voi Tahvo <3 Onneksi löytyi apu!
  Kauniita kuvia, syksy on niin upeaa aikaa luonnossa.
  Tunnelmallista lokakuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä ihanaa aikaa - ainakin siihen asti kunnes kaikki lehdet katoavat puista, kasvit kuolevat ja jää pelkkä pimeys.. :D Sitten alan odottelemaan kovasti lunta, että tulisi valoa! :D

   Poista
 6. Kauniit kuvat ja suloinen Tahvo♥ Nuo nivelrikot on sitten ikäviä, hyvä että tila nyt on pysynyt parempana! Ihanaa syyspäivää, Halirapsutuksia Tahvolle ja leppoisaa alkanutta lokakuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon koko sydämestäni, että pysyisikin nyt tällaisena ns. vakaana tämä tilanne ♥ Kirpsakan mukavaa alkanutta lokakuuta myös! :)

   Poista
 7. Toivottavasti Tahvo taivaltaa vielä pitkään lääkkeiden ja lisäravinteiden avulla. Onneksi huomasit vaivan ja Tahvo sai apua kipuihin. Kaikilla meillä alkavat paikat rapistua iän karttuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä tosiaan toivoo niin sanotusti sormet ristissä, että auttaisi pitämään tilanteen edes nykyisellään ♥ Ja totta se kyllä on, vanhuus ei tule yksin :D

   Poista
 8. Nivelrikko on tylsä kaveri niin koiralla kuin ihmisellä. Mukava että Tahvo saa vielä nauttia syksyisestä luonnosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko sydämestäni toivon, että saisi vielä monta syksyä nauttia ♥

   Poista
 9. Voi miten kauniita ja värikkäitä syyskuvia olet ottanut ❤
  Toivottavasti Tahvolle lisäravinteet ja Cartrophen-pistokset auttavat yhtä hyvin kuin meidän 11-vuotiaalle kleiniurokselle Indillekin. Olen pistänyt cartroa Indille ja siskoni nyt jo yli 14-vuotiaalle lapinkoiralle noin kolmen vuoden ajan. Hyvin molemmat koiruudet mennä porskuttavat, joten häntä pystyyn sielläkin :)
  ps. tarvitsisin itsekin yhtä tehokasta lääkettä omiin nivelrikkoihini ;)

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia! Toivottavasti Tahvo saa lääkkeistä hyvän avun. Rapsutuksia Tahvolle ja kauniita syyspäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
 11. Huikeen nättejä kuvia taas. Voi Tahvoa toivottavasti sille auttaa lääkitys. Kaikkea hyvää teille ja nyt ihan erityisesti sitä Tahvolle! =)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)