25. maaliskuuta 2018

Kerran Karvapuusti, aina Karvapuusti


Jo kuukausien ajan olen pyöritellyt mielessäni Karvapuustiin kirjoittamista. Karvapuustiin, joka elämän pyörteissä jäi oman onnensa nojaan. Vaan kuinka ollakaan, nyt on aika siirtyä tuumailusta toteutukseen - paluu blogiin! Pientä pintaremonttiakin on niin sanotusti ilmassa, sillä blogi sai pientä kasvojenkohotusta ulkoasun suhteen. Koska karvaperheessämmekin on tapahtunut muutoksia, oli myös pitkään palvelleen bannerinkin aika poistua ja tilan valloitti nyt uusi ajankohtaisempi banneri.

Ajatuksia on täyttänyt monenlaiset mietinnöt, koska olen alkanut saamaan voimakkaita allergiaoireita eläimistä. Oireeni keskittyivät heti alkujaan vain lintuihin ja kaneihin, eikä siis lainkaan esimerkiksi koiriin tai kissoihin. Kaikkein pahimmat oireet olivat kanojen kanssa, joten rakas rouvasväki muutti uuteen kotiin.

Toinen oireita aiheuttava on kanit, mutta niiden kanssa oireet eivät ole lainkaan niin rajuja kuin kanojen kanssa - vaikka kuitenkin tarpeeksi rajuja. Asiaa on kuitenkin tullut todella paljon mielessä pyöriteltyä ja koska oireita kuitenkin on, tulin johtopäätökseen, että nyt on aika pitää kotosalla vain muutama pupu, jotta tilanne helpottuu - eli kunnes aion siedättyä uudelleen! :-)

Viime syksynä rakensin kaneille kokonaan uudet asuintilat kanilaan, eli talomme viereiseen rakennukseen, jossa puput majaansa pitävät. Alla olevissa kuvissa näkyy hieman näitä pupujen uusia asuntoja, sekä Hennin uusi söpö heinäkärry :)

Pöyt.. kärry on katettu :)
"Jassoo, naapurilla on uusi kärry.."



Tulin tämän söpön heinäkärryn ostaneeksi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kirppikseltä, vieraillessamme yhdistyksellä tämän kuun alussa. Useiden kissojen lisäksi yhdistyksellä oli useita toinen toistaan hurmaavampia pupuja etsimässä uusia koteja. 

Kodittomia eläimiä on suorastaan surullisen paljon ja aina kun näitä näkee, toivoisi voivansa oleva kykenevä kantamaan ne kaikki kotiin tarjoten jokaiselle hyvän elämän. Käytännössä tämä ei tokikaan ole mahdollista aivan tällä tavoin, mutta se mitä itse kykenee tekemään, on tiedottaa eteenpäin ihmisille mahdollisuudesta valita perheeseen poikasen tai pennun sijasta aikuinen koditon. Löytöeläimet ja eläinsuojelutoiminta on onneksi tänä päivänä aika kiitettävästi päässyt näkyviin ja yhä useammalle ihmiselle aikuinen kodinvaihtaja on tietoinen valinta.

Meidän kaikki puput on kesän tullen tarkoitus totuttaa yhteen jengiin, jolloin ne pääsevät muuttamaan viime kesänä rakennettuun ulkotarhaan. Ennen pupujen "kesälaitumelle" muuttamista, on kuitenkin operaationa rakentaa ulkotarhaan uusi katto. Viime vuoden kesä oli niin sateinen, ettei lopullista, kunnollista kattoa tullut missään vaiheessa rakennettua, vaan pressu ajoi hommansa halki Suomen sateisen suven.

Tänä vuonna puolestaan näyttää kevät olevan hieman karkuteillä, sillä huhtikuu jo huhuilee ovella, mutta lunta tupruttaa ja pakkasta piisaa. Viime päivinä kuitenkin näyttäisi jo niitä keväänkin merkkejä alkaneen enemmän pukkaamaan ja koirien kanssa on ollut ihanaa ulkoilla aurinkoisilla säillä. Odottelen jo kovasti aikaa, jolloin lumet katoavat ja saa aivan uutta iloa kulkea kameran kanssa luonnossa, luonnon heräämistä ikuistaen. Nyt on kuitenkin ollut tyytyminen halki talven sinnitelleiden lehtien ja risujen kuvaamiseen - onneksi koirat ovat aina yhtä eläväisiä kuvauskohteita :) ♥


Olisi mukava kuulla, vieläkö blogin vanhoja lukijoita on mukana blogimaailmassa.
Mitä juuri sinulle kuuluu? :)

26 kommenttia:

  1. Voi ihanaa, kun Karvapuusti on taas back in business! :D
    Voi harmitus tuo astma ja kanoista luopuminen. Mutta onneksi olette saaneet järjesteltyä niin, että terveys kestää vielä muiden otusten kanssa touhuilla :) Nuo teidän kanitilat on aivan ihanat - täytyykin niistä ottaa inspiraatiota, kun kehittelen virikkeitä pupuille meidän uuteen pupulaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan tätä ehtikin miettiä kuukausikaupalla, joten nyt sitten vihdoin täällä! :D

      Kanoista luopuminen oli kyllä sellainen, jota vain näin kuukausia myöhemmin yhä pyörittelen mielessäni, koska on niin orpoa elää ilman kanoja. Olemme hyvin vakavasti harkinneet kesäkanoja, koska kesällä pärjään kanojen kanssa oikein mainiosti, koska viettävät niin paljon aikaansa ulkona. Se tunne, kun saa istua pihalla ja katsella kanojen onnellista sipsuttelua ympäri tonttia.. ♥

      Poista
  2. Mosse13.56

    Hei ihanaa karvapuusti on palannut!! =) =) Toi allergia ja astma on niin inhottavaa. Tiiän kun ite sain ihan yhtäkkii allergian kolme vuotta sit. Koiran oon voinut pitää mutta meidän kissasta oli oireet pahempii ja se sit muutti mun äidille. Ei joutunu onneks ihan mihin vaan antaa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juuri tätä, kun allergia oireilee mitä yllättävimmillä tavoilla: yhdelle allerginen, toiselle ei. Näissä kun ei tunnu olevan aina edes päätä saati häntää - perheessä voi olla vuosia ollut eläimiä, kun allergia yhtäkkiä vain iskee yhtä lajia kohtaan. Ei näitä oikein voi ymmärtää.

      Itse sinnikkäästi jaksan uskoa, että vielä siedättyisin pupuille enemmän, kun nyt elän muutaman töpösen kanssa ♥

      Poista
  3. Oi, ihanaa,että tauon takaa teitte paluun, mukava kuulla kuulumisia!
    täällä ollaan seurailemassa=)
    Ihania kuvia ja aurinkoista kevään odotusta teidän poppoolle=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että siellä ollaan yhä mukana
      - tällaisen "pienehkön" tauon jälkeen! :D ♥

      Poista
  4. Täälläpä myös yksi uusi lukija liittynyt joukkoon. Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin lämpimästi tervetuloa! Mukava vain kun uusia lukijoita liittyy tänne karvajuttuihimme mukaan ♥

      Poista
  5. Ikävä kuula, että herkistyit kanoille ja pupuille. Järkevää rajata ärsytyksen lähteitä, että kuormitus pysyy kohtuullisena ja saat edelleen nauttia karvakavereistasi. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan, että sinnikkyys palkitaan - jospa tässä siis vielä ajan kanssa paremmin siedättyisi pupuihinkin! :) Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

      Poista
  6. Astma on ikävä kaveri. Mekin aikoinaan jouduimme luopumaan koirastamme poikamme allergian ja oman astmani vuoksi.
    Ihania kuvia, eiköhän se kevät sieltä tule kunhan vauhtiin pääsee:)
    Mukavaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnikkäästi se kevät tuolla ainakin YRITTÄÄ tulla! :D Tänään tuli taas hieman surkuhupaisa olo, kun kauppaan mennessä aurinko paistoi ihanasti, mutta sieltä ulos tullessa tupruttikin lunta taivaan täydeltä. Noh, loppui se tuprutus sitten lopulta ja alkoi taas aurinko paistamaan.. :)

      Poista
  7. Mukavaa, että blogi heräsi jälleen!
    Kiva nähdä taas tuttujen karvakaverien kuvia. :)
    Onpa ikävää kuulla,että olet herkistynyt allergia/astmaatikoksi.Toivottavasti "siedätyshoito" tepsii, etkä enempää saa oireita muista perheenjäsenistäsi.
    Taisi olla kova paikka luopua kanarouvistasi ja niistä enemmistä pupuista?
    En tietysti kenellekään, mutta varsinkaan sinulle en olisi tuota astmaa toivonut.
    Itseni olen "koulinut" lapsuuden ja nuoruuden pahasta kissa-allergiasta hyvinkin sietävään moodiin,kun avoanopilla on kissa ja sen kanssa on joutunut tekimisiin.
    Mukavaa pääsiäistä sinne teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut jotenkin aivan sanoinkuvailemattoman tyhjää, kun ei ole enää kanoja. Niiden vuosien aikana, kun kanat meillä asuivat, rakastuin niihin aivan täysin. Ne yllättivät aivan täysin siinä, millainen eläin kan oikeasti on. Kuinka kekseliäs, seurallinen, utelias ja kaikkea mahdollista, miten vain kehua voisi ♥

      Olenne kovasti pyöritelleet mielessämme kesäkanojen mahdollisuutta, koska kesällä pärjään kanojenkin kanssa todella hyvin - syystä, että ne viettävät niin paljon aikaansa ulkona, eivätkä pöllytä sisätiloissa. Kun kesäksi saisi lainaan muutaman kanasen ja saisi syksyllä palauttaa kotiin ♥ :)

      Jaksan kuitenkin yhä vain uskoa, että onnistun ajan kanssa siedättymään vielä enemmän. Liekö tyhmyyttä, suomalaista sisua vai jotain muuta, se jää nähtäväksi ;)

      Poista
  8. Ihanat kuvat ja niin suloisia söpöliinejä kuvissa:)♥ Minä liityinkin heti lukijaksi! Ihanaa alkanutta kevättä ja pääsiäisen aikaa sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin lämpimästi tervetuloa mukaan! ♥ Ihanaa alkanutta kevättä myös, vaikka ainakin täällä kun ikkunasta katselee, niin kovin talviselta näyttää.. :)

      Poista
  9. Kauniita kuvia. Ihanan söpöiset kanit! Olen aivan menettänyt kaneille sydämeni. Meillä oli hurmaava kanikaveri 7 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanit ovat aivan ihania, kertakaikkiaan. Meille tuli ensimmäinen kani 14 vuotta sitten ja siitä se sitten lähti ♥

      Poista
  10. Ihania kuvia ja mussukoita! Meinasin liittyä lukijaksi, mutta olinkin jo ennestään. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi vietti niin kauan aikaa taukoa, niin ei ihmekään ettei välttämättä edes muista olevansa lukija :) Aurinkoista pääsiäisviikkoa myös!

      Poista
  11. Uusi lukija täällä hei <3 Kiva että löysin blogisi!
    Voi mitä ihanuuksia kuvissa <3

    VastaaPoista
  12. Tervetuloa takaisin! :) Ihana tuo pupujen heinäkärry. Melkein alkoi harmittaa, etteivät Nuppu ja Juju syö heinää, sillä tuollainen kärry olisi kiva! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sandra!
      It's good to be back, kuten sanotaan! :D

      Ja älä kuule muuta sano, on niin komeat kärryt, että oksat pois! Ehkäpä niistä voisi tarjota.. hmm, kissanminttua.. ;D

      Poista
  13. Mahtavaa, että blogi pyörii taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että vanhoja lukijoita on mukana! ♥♥♥

      Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)