19. joulukuuta 2016

Räsyjä ja ruusunmarjoja

Päätin näin talven kunniaksi levittää kanilaan lisää mattoja lattialle. Pupujen tilaa värittävätkin nyt ihanat monenkirjavat räsymatot. Pupujen kelpaa pomppia ja pönöttää pehmoisalla pinnalla ja samalla se lisää omaakin viihtyvyyttä vallan vietävästi! :)


Matot ovat toki haastavampi pitää puhtaana, joten olenkin harjalla huiskaamisen lisäksi hurruttanut mattoja myös imurilla. Jotta välttyisi imurin kantamiselta edestakaisin kanilan ja oman kotikolon väliä, on imurin hankinta kanilan puolelle ollut enemmänkin mielessä.. :)

On aivan mahtavaa kuinka tilassa viihtyy vain enemmän ja enemmän, mitä suuremmin sitä muokkaa "oman näköisekseen" ja viihtyisämmäksi eläimille. Milloin sitä konttailee matolla kaneja silitellen, kanojen kotkotuksia katsellen (niiden luultavasti kotkotellessaan toisilleen, että siinä se eukko taas konttaa ja kyylää) tai pupuille herkkuja piilotellen. Tai ruokailevia rusakoita kuvaillen:

Henni
"Hus, häivy siitä. Tahtoo syödä rauhassa"

* Nyt se kyylä ei näe mua. Mahtaa sitä ottaa päähän, hihhihiii... *
Henni & Taimi
"Vieläkin se kyylä on siinä. Eikö se ole ennen nähnyt puputtavia pupuja?"

Räsymatot on selkeästi hyväksytty ja hyväksi todettu tyttöjenkin osalta, koska illallispelletit maistuivat mielummin sen pehmoiselta pinnalta kuin kipon käkkyrästä. Alimmassa kuvassa etummaisena on Taimi. Tytöissä on piirteissä huomattavan paljon samaa näköä, mikä tosin ei ole ihmekään koska tytöillä on sama isäukko.

Pupuille on kiva piilotella sinne ja tänne herkkuja, joita ne sitten hieman pupusta riippuen etsivät innokkaasti tai vähemmän innokkaasti. Erityisesti kuivatut banaanilastut, ruusunmarjat ja gojimarjat ovat suurta herkkua, joita etenkin "vainukoiraksikin" kutsuttu Henni tomerasti tonkii, nenä vinhasti väristen pitkin lattiaa.

6 kommenttia:

 1. Ihanan pörröisiä pikkuisia :)

  Tuo lintuinfluenssa on kyllä harmillinen leviävä riesa, varsinkin kun jo Rauman seudulta löydettiin se merikotka :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Saa nähdä miten käy, kun se nyt leviää sellaista vauhtia. Ei niin kauhean hyvää lupaile :/

   Poista
 2. Hauskat kuvat kanien ja kanojen ruokahetkistä! Omista vuoroista on pidettävä kiinni:)
  Henni ja Taimi ovat suloisia palleroita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hennu & Tapsu ovat aivan ihania tyttöjä. Taimi on vähän itsepäisempi, kun Henni on sellainen superrento lötjäke :) ♥

   Poista
 3. Ihanaa lukea että järjestelet siellä aktiviteetteja pupuille ja kanoillekin :) Onnellisia otuksia!
  Hyvää joulua sinne Karvapuustilaan, halit Maurille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Terhi ja ihanaa joulunaikaa sinullekin ♥

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)