tiistai 24. marraskuuta 2015

Koiranilmoja, kodinvaihtajia ja kumppanuutta

Hiiolii-heiii, huolta nyt ei, täällä käydään tuiskua päin.. ♪ ♫ Viikonloppuna tulla tuprutti ensilumi tänne etelän perukoille ja maa onkin ollut valkoisena siitä lähtien - minä nautin! Koirista erityisesti Mauri on ollut myös hyvinkin mielissään tästä ihanasta pöllyävästä puuterista, jossa riehua rämpyttää ja siinä samalla hulmutella huuruisia lumipilviä ilmaan leijailemaan. Talvi, Maurin ilmasto.


On ehtinyt kulua tovi viimeisimmästä päivityksestä, joten yhtä jos toista on ehtinyt kuluneisiin viikkoihin sisältyä. Aloitetaan vaikka blogiin liittyvästä asiasta, pienestä jutusta jonka tarkkasilmäisimmät lukijat saattavat olla jo huomanneetkin - joitain viikkoja sitten blogin reunaan ilmestyi Faunatar-logo. Kuten siitä havaita saattaa, Faunatar on Karvapuustin uusi yhteistyökumppani. Karvapuusti löytyykin nykyään myös Faunattaren blogilistalta ☺

Viime viikolla tupsahti Faunattarelta postissa paketti, josta löytyi meille testattavaksi erilaisia tuotteita: joulukuun tienoilla myyntiin tulevia YrttiTarha-sarjaan kuuluvia syötäviä jyrsijöiden leluja, sekä Huggle Hounds-lelu koirille, eli meidän haukkujen tapauksessa lähinnä Maurille.

I'm just hangin' here

Lelu pääsi tänään mukaan peltolenkille, kun käytiin Maurin kanssa nuuhkimassa raitista ilmaa ja ihailemassa aina välillä näkyvää upea sinistä taivasta. Tosin, siinä missä itse nostatin nenääni taivasta kohden ja raitista ilmaa nuuhkien, Mauri lähinnä kohdisti kirsuansa maahan, erinäisten tuoksujen lähteille ja aina välillä lelu sai kyytiä!

 
Kun lelun ihan ensimmäistä kertaa sain käsiini viime viikolla, kiinnitin huomiota siihen kuinka se tuntuu olevan tukevarakenteinen. Kiitettävästi se on kyllä kestänytkin riiviön riepotusta!

"Oli hepokatti maantiellä pokittain.. se pesukarhulla harjasi hampaitaan..."

Lumesta pesukarhu-parka ei sen sijaan tuntunut tykkäävän yhtään, sillä langat alkoivat oitis värjätä ympärillä olevaa kangasta, kun se oli pari kertaa lumessa pyörähtänyt ja kastunut. Parit lumipesut ja pesukarhulla alkoi naama vihertämään - voisikohan ajatella pään menneen pyörälle leikkien riepotuksessa? Kyllä siinä nyt vähemmästäkin naama vihertää, kun pyöritellään ja retuutetaan pitkin pellonpientareita..

Vaan kuten mainittua, matkasi pesukarhu luoksemme samassa paketissa, kuin kasa erilaisia jyrsijäherkkuja. Kyseessä on YrttiTarha-sarja, joka tulee Faunattareissa myyntiin joulukuun aikana


Saamani herkut sopinevat parhaiten nimenomaan jyrsijöille tai linnuille, sillä kaneja ajatellen ne sisältävät ainesosia, jotka ovat haitallisia. Kanin ruoansulatuselimistöhän on hyvin erilainen kuin jyrsijöillä, vaikka kaneja usein tänä päivänäkin ruokinnallisesti niputetaan niiden kanssa samaan kategoriaan.

Yksi mainittava asia on kuivattu maissi, jota näissäkin tuotteissa suurimmassa osassa on sisällä. Maissi on koostumukseltaan siitä erityinen, ettei kanin suolisto kykene pilkkomaan sitä ja on tästä syystä suora suolitukosvaara.


Niin kovin mielelläni näkisin touhukkaan hamsterin rapsuttelemassa herkkupalleron ympärillä, mutta koska olen allerginen hamstereille, en suureksi surukseni sellaista pehmopylleröä enää voi omistaa.

Siispä olen tuumannut kokeilla, mitä mahtaisi kanat tuumata näistä herkuista. Näin talvella kun kanoille muutenkin saa keksiä erilaisia virikkeitä, kun viettävät aikansa sisätiloissa. Arvoisa kanaraati saa siis arvostella jyvätäytteisiä tuotteita tässä joku kaunis päivä ☺

Mitäs muuta kaikkea eläinrintamalla sitten onkaan tapahtunut - sitä, tätä ja tuota. Pari viikkoa takaperin oli lemmikkimessut, jossa olin kumpanakin päivänä paikalla kaninäyttelyn merkeissä ja yhdistyksen esittelypisteellä. Tuli nähtyä todella paljon tuttuja ja viikonloppu olikin todella mukava! Jotain pikkuriikkisiä kotiintuomisiakin sieltä tarttui mukaan:


Pupuja on elämään mahtunut viime aikoina omien vakioasukkaiden lisäksi joitain ylimääräisiäkin. Pari viikkoa sitten saapui kaksi kasvattiani takaisin luokseni, etsimään uusia koteja. Kyseessä on Riemuloikan Betonipora, valkoinen sinisilmäinen tyttö ja Riemuloikan Haukkana Paikalla, musta x-kirjava kastroitu poika.

Puput ovat asuneet yhteisessä kodissa ja vaikka ovat saaneet asustella omassa huoneessa vapaana, ovat ne päässeet melkoisen pulleaan kuntoon. Tämän vuoksi ne pääsivätkin heti tullessaan terveellisemmälle linjalle ruokinnassa.

Puput ovatkin parissa viikossa jo pudottaneet painoaan erittäin kiitettävästi ja samalla niiden vatsat toimivat taas normaalisti, niiden aikaisemmin oltua hieman kovilla vääränmallisesta ruokinnasta johtuen. Olen äärettömän iloinen asiasta! Samalla on turkkeja siistitty, joten töpötyypithän alkavat olemaan suorastaan linnanjuhla-kunnossa.

Vasemmalla nököttävässä kuvassa roikkuu sylissäni Aapo, eli Riemuloikan Haukkana Paikalla-lyllerö ☺

Tänään luoksemme tuli lisää satunnaisia asukkaita, kun meille saapui kaksi syötävän suloista pörrötyyppiä etsimään uusia koteja. Puput ovat kumpikin poikia ja melko samanikäisiä, viime huhtikuussa syntyneitä. Tänään on siistitty takkuja turkeista, mutta ovat saaneet muuten olla pääosin rauhassa, syödä mussutellen ja hiljalleen totutellessa paikan vaihtumiseen ja koiriin. Sitten hiljalleen uudet kodit haussa pojille.. jos näistä hellyttävistä ihanuuksista raaskii luopua! ♥

7 kommenttia:

 1. Kyllä näkee ilmeestä että koira nauttii olostaan lumessa. niin meidän Himmukin, rakastaa lumessa pöyhimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojat on tällaisia lumihauvoja, mutta Tyyne on toista maata - sehän mieluiten asuisi koko talven ylitse sisätiloissa! :D

   Poista
 2. Ihania pupuja!

  http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/
  ~ käythän katsomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn kyläilemässä :)

   Poista
 3. No nuo koirat eivät lunta ja tuiskuja pelkää. Jäävät vaikka lumen hautaamiksi pyryllä. Ihanat asuinpaikat sulla pupuilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahvo on hauska, kun se saattaa ulkona vain makoilla nauttien raittiista ilmasta, samalla kun lunta sataa oikein tupruttamalla. Pikkuhiljaa se sitten peittyy lumikerroksen alle.. :)

   Poista
 4. Täydellisen näköinen Mauri -koiruli. Suloinen.......
  sanoo Papu-kissan mamma täällä.
  Luen blogiasi silloin tällöin, kaikki karvaiset on ihania♡
  Hyvää joulua teille.

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)