13. lokakuuta 2015

Arvontavoittajat ja ikkunakiipijät

Tämä postaus aloitetaan arvontojen tuloksilla! Viikonloppuna päättyi aika osallistua arvontoihin ja voittajat kissa,- koira ja kanipalkinnoille on arvottu. Vuoden ilmaisjakson hienoon Digital Dogsitter-palveluun voittivat Susanna Ikonen, Jonna Toljamo ja Nina Granqvist. Tuotepalkinnon kaneille voitti Erja Knuth ja kissapalkinto puolestaan lähtee Katja Porvarille. Kuvat virtuaalijelpillä suoritetuista arvonnoista voit kurkata näistä linkeistä: kissa, koira ja kani. Paljon onnea voittajille! Otan teihin yhteyttä sähköpostilla ☺

Sitten siirrytäänkin seuraaviin kotkotuksiin - noin niin kuin kirjaimellisestikin, koska aiheena on kanat. Ensi alkuun voisin läiskäyttää tähän vastikään tänään otetun kuvan Iitasta, eli Leenun hautomasta ja huhtikuussa kuoriutuneesta kananeidosta. Neitosesta on kasvanut nimittäin aikamoisen nätti kananeito!


Iita on huomattavasti kookkaampi kuin alhot, joten sen koko tulee Hanski-isän puolelta. Pelkästään Iitan jalat ovat puolet korkeammat kuin alhotyttösillä, jotka näyttävätkin tästä syystä Iitan rinnalla hieman lilliputeilta ☺

Näin syksyllä ja talven lähestyessä aina mielenkiinnolla seurailen, että kuinka kauan kanat haluavat pihalle päivisin - yleensä se loppuu tasan tarkkaan siihen hetkeen, kun maahan laskeutuu ensimmäinen lumikerros.

Kanojen ilme on aina yhtä ikimuistettava, kun ne eräänä kauniina päivänä ensin tuttuun tapaansa odottavat pääsyä ulos ja sinne päästyään huomaavat maan peittyneen valkoiseen - voi lähes kuulla jarrujen kirskunan oviaukolla, kun kirmaavat koivet tekevät äkkipysähdyksen, kukon kurnutellessa epäuskoisena ulkona avautuvaa näkymää ja varoittaen siitä rouvasiaan. Vaan vielä käyvät kanat tyytyväisenä pitkin pihamaata päivittäin kun hanget siintää vasta tulevaisuudessa! Tosin kun nyt näin menin sanomaan, niin huomenna luultavasti on tullut puoli metriä lunta..

Vaan, tänään päätin aloittaa opettamaan kanoja kulkemaan ikkunaluukun kautta pihalle. Yleensä ne kulkevat ovesta "elukkalan" läpi, koska kanojen kämppä on "elukkalan" sisällä - toisin sanoen, kun vanhaan autotalliin on rakennettu yhdelle seinälle kanoille oma erillinen asunto. Kanojen omassa asunnossa on ikkuna, jota kautta arvon rouvasväki ei ahtereitaan pihalle siirrä, mutta koska oven kautta kulkiessa ja ovia auki pitäessä ilmestyy myös "elukkalan" lattialle pieniä maamiinoja päivittäin siivottavaksi, ikkunakulku olisi toivottavampaa.. ☺

Hanskille pienestä luukusta kulkeminen otti erityisesti miehisyyden päälle. Isolla luonteella varustettu äijä, haluaa kulkea isosta ovesta - ja siitäkin yleensä rintahörhelöt pullistellen ja samalla pientä möreää kurkkuääntä kähisten, ettei kellekään jää epäselväksi kuka on kingi.

"En mahdu kulkemaan tästä, ego jää jumiin"
Tiput, jos kuusiviikkoisia minityyppejä vielä tipuiksi voi sanoa, kulkivat ikkunasta oikein reippaasti kuin vanhat tekijät. Ottakaahan vanhukset näistä mallia!

Suuri maailma, koko planeetta.. ♪ ♫

6 kommenttia:

 1. Iita-neiti on kyllä todella kaunis! Upeat kuviot sulissa!
  Meillä silloinen kääpiö-kocthiporukka, eräänä leutona talviaamuna lehähtivät ulos hankeen. En sen kummemmin asiaan kiinnittänyt huomiota sillä hetkellä. Menin sisälle ja hetken kuluttua katsoin ikkunasta ulos, että missäs ne kanat touhuaa. Siellä parvi kökötti lumikinoksessa. Ihan samassa paikassa, mihin olivat aamulla laskeutuneet. Ne oli pakko käydä yksitellen kantamassa takaisin sisälle! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvä tavaton kuinka naurahdin tälle! :D Kanaraasut, lienevät niin järkyttyneet lumesta jalkojensa alla, että siihen sitten jääneet nököttämään! Onneksi kannoit sisälle, ettei tullut ressukoista pakastekanoja! :D

   Poista
 2. Upea on Iita-neiti, jalat hauskan kirjavat. Meidän ilmajokisilla on harmaat. Meillä kanat eivät talvella ulkoile, talvikoti on vähän navetan perillä ja päivät olen töissä, en uskalla niitä pihaan jättää kun talvitarhaa ei ole! Meilläkin yksi kesällinen tiputyttö on tuollainen mustavalkoisenkirjava, kaunis. Hauska juttu muuten, meidän kaikki tiput ovat olleet tyttöjä kesänä, liekö Tarmo suuri rakastaja kun tyttöjä vain tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos varpaita tarkoitat, niin on tyttö tainnut jonkun tuoreen kikkareköntsään astua, eli siksi tuollaiset "kirjavat" kuviot :D

   Teillä on kyllä melkoinen tuuri ollut, kun on kanoja tullut! Meillä tänä kesänä ei nyt tullutkaan kuin seitsemän tipua yhteensä ja näistä 4 kanaa ja 3 kukkoa. Melko tasaista.. :)

   Poista
 3. Moikka, ootko laittanu sähköpostia jo voittajille? Mietin ku mulle ei ainakaan ole tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Olen laittanut, mutta itseasiassa olen miettinyt, kun sinusta ei ole mitään "vastakaikua" kuulunut :) Se on sitten se posti kadonnut bittiavaruuden uumeniin. Haluaisitko laittaa minulle päin postia? Saisit koodisi, jonka Juuso Digital Dogsitterista sinua varten teki :) marenkia@hotmail.com

   Poista

Mukavaa kun jätät viestiä! Anonyymien kommentteja ei pääasiassa julkaista, ellei mukana ole jotain nimimerkkiä. Valitsethan siis mieluiten anonyymin sijasta kohdan "Nimi/url" johon voit kirjoittaa nimimerkkisi tai nimesi, kiitos! :)